Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Άγγλος ασθενής» της διαιτησίας

«Άγγλος ασθενής» της διαιτησίας
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 - 21:43

Φαίνεται από μακριά ότι ο Κλάτενμπεργκ δίνει αγώνα για να ορίζει ξένους διαιτητές που δεν θέλει καμία ομάδα, με εξαίρεση τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως, κατά σύμπτωση, αυτό αρκεί για τον «Αγγλο ασθενή» της διαιτησίας. Τελευταίο παράδειγμα ότι έβαλε διαιτητή τον Καραντώνη (Ημαθίας) και VAR τον Μανούχο (Αργολίδας) στο ματς της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ.

Ο Καραντώνης ορίζεται μετά από καιρό σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη φορά που ορίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν στις 18/09/20, όταν είχε σφυρίξει ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1 για τη δεύτερη αγωνιστική, όπου το γκολ του Α. Ζίφκοβιτς στο 57' ξεκινούσε από επιθετικό φάυλ του Εσίτι.

Ο Μανούχος ορίζεται μετά από δυο μήνες, πιο συγκεκριμένα από τις 7 Φεβρουαρίου που ήταν VAR στο ΠΑΟΚ-Απόλλων 2-2, όπου φώναξε τον Φωτιά (Πέλλας) για να δώσει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα που δεν γινόταν να μην το δώσει. Κατά τα άλλα ο Μανούχος έχει κάνει «καταιγίδα» λαθών υπέρ του ΠΑΟΚ. Μέχρι και σε ματς μεταξύ των δυο ομάδων την προηγούμενη σεζόν (Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-2), όπου, ως πρώτος διαιτητής, δεν έδωσε πέναλτι σε διπλή παράβαση παικτών του ΠΑΟΚ στην ίδια φάση!

Ο Κλάτενμπεργκ έκανε και... απόπειρα να βάλει και δεύτερο Έλληνα διαιτητή σε ματς των πλέι οφ. Είχε επιλέξει τον Ευαγγέλου (Αθηνών) για το Αρης-ΑΕΚ, όμως έκανε πίσω, επειδή ο Αρης ζήτησε ξένο ρέφερι και του χάλασε τα σχέδια, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες. Ετσι όρισε τον Λευκορώσο Κουλμπάκοφ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μπορεί να μην το έκανε, όμως δείχνει τι πάνε να κάνουν.

Μα καλά... Οι Ελληνες διαιτητές δεν έλεγαν ότι νιώθουν πίεση για να δικαιολογήσουν τα εξόφθαλμα λάθη τους; Εφόσον νιώθουν πίεση γιατί θέλουν να σφυρίζουν ντέρμπι; Είναι σίγουρο ότι το θέλουν οι ίδιοι;

Αν ο Κλάτενμπεργκ θέλει να ορίζει Ελληνες διαιτητές, όχι τώρα αλλά σε 2-3 χρόνια, πρέπει να στείλει σπίτι τους τους περισσότερους του πίνακα της Λίγκας. Οι περισσότεροι με τα λάθη που έχουν κάνει δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο. Εχουν χάσει τον σεβασμό όλων.

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά στραβά αρμενίζει ο Κλάτενμπεργκ και το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Ο Αγγλος κατάφερε να «βουλιάξει» τη διαιτησία και δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Ο Κλάτενμπεργκ νομίζει ότι ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να κάνει τηλεκριτική και δεν ασχολείται με άλλα θέματα. Εδώ που τα λέμε ούτε την τηλεκριτική κάνει σωστά επειδή δικαιολογεί τους ρέφερι ανάλογα με το ποιος κάνει λάθος και με το εναντίον ή υπέρ ποιας ομάδας είναι...

Ο Κλάτενμπεργκ δεν ενδιαφέρεται να αναδείξει διαιτητές. Δεν έδωσε καν παιχνίδια στους οκτώ ρέφερι που ανέβηκαν το καλοκαίρι επειδή δεν φρόντισε να τους επιμορφώσει στο VAR για να έχουν δικαίωμα να σφυρίζουν. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ προτιμά να ορίζει τους «τραγουδισμένους» της... εξυγίανσης.

Είναι στο... απυρόβλητο επειδή τάχα τον έστειλαν η FIFA και η UEFA, που όμως δεν τον ελέγχουν. Αν και η Ολιστική Μελέτη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει πλάνο για τη διαιτησία, ο Κλάτενμπεργκ ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις με τις ΕΠΣ και με το ύψος των συνδρομών που πρέπει να καταβάλουν οι ρέφερι.

Διαβάστε επίσης

Έκαναν... άλλοθι τον Ζαγοράκη

Έκαναν... άλλοθι τον Ζαγοράκη

Είναι κατάντια για τον αρχηγό της Εθνικής του 2004 να μπαίνει μπροστά για να κάνουν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ό,τι θέλουν στην ΕΠΟ.