Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σύστημα προκαλεί, εκτεθειμένος ο Κλάτενμπεργκ

Το σύστημα προκαλεί, εκτεθειμένος ο Κλάτενμπεργκ
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 - 15:06
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Λάθη σαν αυτά που έγιναν υπέρ του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ειδικά ο μη καταλογισμός πέναλτι στο χέρι του Κρέσπο, είναι από αυτά που σημαδεύουν την καριέρα των διαιτητών στην προκειμένη περίπτωση του ρέφερι Καραντώνη και του VAR Μανούχου. Όμως, η ουσία δεν αλλάζει. Την ευθύνη έχει ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο οποίος ορίζει τους διαιτητές, δεν τον έφεραν στην Ελλάδα για να κάνει τηλεκριτική αλλά για να φτιάξει τη διαιτησία, μόνο που αυτός μπερδεύτηκε και έγινε... σταρ του Youtube αλλά όχι αρχιδιαιτητής.

Να μην το πάρουν προσωπικά οι Καραντώνης, Μανούχος, αφενός η κριτική είναι αγωνιστική αφετέρου την ευθύνη έχει ο Κλάτενμπεργκ που ορίζει επειδή επέλεξε να βάλει Έλληνες στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ και όχι να φέρει ξένους.

Οι πίνακες του Περέιρα...

Με την ευκαιρία, για να αλλάξουμε θέμα, να αναφέρουμε και τα εξής: Τα πράγματα είναι απλά, είναι σαν το... γάργαρο νερό. Είναι ξεκάθαρο ότι τα εξόφθαλμα λάθη των Ελλήνων διαιτητών (σ.σ. η κριτική είναι με βάση όσα έγιναν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και όχι μόνο με βάση τη προηγούμενη αγωνιστική) εκθέτουν και τον Κλάτενμπεργκ που κράτησε τους πίνακες του Περέιρα για να γίνονται τα ίδια και χειρότερα.

Όσο ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν υλοποιεί τη δέσμευσή του για σαρωτικές αλλαγές, θυμίζουμε ότι αλλιώς δεν θα είχε αναλάβει την ΚΕΔ, θα γίνονται τα ίδια και χειρότερα. Το... σύστημα ακονίζει τα ελληνικά στραγάλια για την επόμενη σεζόν, άρα όσο ο Κλάτενμπεργκ δεν παίρνει μέτρα τόσο θα εκτίθεται. Ο Αγγλος δεν θέλει να φτιάξει την ελληνική διαιτησία και αν συνεχίσει το ίδιο βιολί, η κατάσταση θα ξεφεύγει όλο και περισσότερο.

Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να τα βάλουν με τον Μπέμπεκ. Όμως, ο Κροάτης στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 διόρθωσε όλα τα λάθη που θεώρησε ότι έκανε, πηγαίνοντας στο VAR. Έδειξε ότι δεν είχε διάθεση να αδικήσει ή να ευνοήσει κάποια ομάδα. Όμως, ο Μανούχος είδε στο VAR μια εξόφθαλμη φάση που είναι πέναλτι και είπε «παίξε» στον Καραντώνη. Ο τελευταίος λέει ότι «αν είναι χέρι είναι κοντά», όμως δεν πήγε να δει στο VAR την πεναλτάρα που έπρεπε να δώσει κατά του ΠΑΟΚ, επειδή ο Κρέσπο έκανε χερούκλα.

Δεν υπάρχει δικαιολογία

Τη στιγμή που για ένα αφήγημα, κάποιοι φαντάστηκαν ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι του (1-0) με τον Ατρόμητο, οι Τσαγκαράκης (Ρεθύμνου) και Παπαπέτρου (Αθηνών) ...άκουσαν τη μεγαλύτερη φετινή «καμπάνα», για παράδειγμα ο Παπαπέτρου που ήταν VAR στο Περιστέρι τιμωρήθηκε για 50 μέρες, ο Κλάτενμπεργκ είναι εκτεθειμένος αν χαριστεί στον Μανούχο που δεν έχει δικαιολογία, με το να μην υποδείξει, ειδικά το χέρι του Κρέσπο στο 28', όπως και το δεύτερο πέναλτι που έκανε ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Είναι από τα λάθη που σημαδεύουν την καριέρα ενός διαιτητή, κάτι που ισχύει και για τον Μανούχο και για τον Καραντώνη ενώ να θυμίσουμε ότι ο Γραμμένος και η μισή ΕΠΟ είχαν πέσει πάνω στον Κλάτενμπεργκ για να τιμωρήσει Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη.

Διαβάστε επίσης