Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιδού η Ρόδος για τον Ζαγοράκη

Ιδού η Ρόδος για τον Ζαγοράκη
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 22:08
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

FIFA και UEFA δεν ξεχνούν την Ολιστική Μελέτη, δεν ξεχνούν και τη δική τους πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούν να ανοίξει ο δρόμος για την αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ και να αποφασίζουν οι ΠΑΕ για θέματα που το αφορούν και όχι οι παράγοντες των ΕΠΣ που στελεχώνουν το ΔΣ της ΕΠΟ.

Ο Ζαγοράκης δεν χρειάζεται να περιμένει τη ΓΣ του καλοκαιριού, μπορεί από τώρα να ενεργοποιήσει την αρμόδια επιτροπή, με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τις 25/6 για την αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ήδη, ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, η οποία στελεχώνεται (= μέλη) ως εξής: 1. Λεωνίδας ΘΩΜΑΙΔΗΣ, 2. Παναγιώτης ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, 3. Γιώργος ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ, 4. Δημήτριος ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ, 5. Λεωνίδας ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΡΗΣ (SL1), 6. Λεωνίδας ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ (SL2), 7. Ορίζεται από τη SL1, 8. Ορίζεται από τη SL1, 9. Ορίζεται από τη SL1, 10. Ορίζεται από τη SL1. Ως παρατηρητής χωρίς δικαίωμα ψήφου ορίστηκε ο Αστέριος Αντωνίου ενώ όπως βλέπουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει την πλειοψηφία.

Σχετικά με τις αρμοδιότητες αυτής της επιτροπής το άρθρο 52 του καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει: «2. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

3. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα συμβουλεύεται την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης που αφορά ζητήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

4. Σε περίπτωση που η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αν και έχει κληθεί να εκφέρει γνώμη συναφώς με κάποιο ζήτημα της αρμοδιότητάς της, δεν το πράξει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει χωρίς τη γνώμη της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου συναφώς με το ζήτημα αυτό».

Ιδού η Ρόδος για τον Ζαγοράκη. Μπορεί από τώρα να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του για την Ολιστική Μελέτη, ή, αν προτιμάτε, τη δέσμευσή του.

Διαβάστε επίσης