Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ... σημαιοφόρος στο σκάνδαλο να μην έρχονται ξένοι διαιτητές

Η ΕΠΟ... σημαιοφόρος στο σκάνδαλο να μην έρχονται ξένοι διαιτητές
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 22:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και η ΕΠΟ μπαίνει... ασπίδα στο σκάνδαλο να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στη Superleague. Μετά τον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου «φωνάζει» για το... καλό των Ελλήνων διαιτητών.

Γίνεται αντιληπτό ότι ομοσπονδία δεν βλέπουν λάθη σαν το Μανούχο (Αργολίδας), να βλέπουν χέρι σαν του Κρέσπο στο VAR του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-1 και να λένε «παίξε», ή σαν τον Καραντώνη (Ημαθίας), να γίνεται μπροστά τους η προαναφερόμενη φάση, να υποστηρίζει ότι αν είναι χέρι είναι κολλημένο αλλά να μην πάει στη οθόνη του γηπέδου για ανασκόπηση της φάσης. Αναφέρουμε το περιστατικό επειδή είναι πρόσφατο...

Σε κάποιους, δεν αναφερόμαστε στους παράγοντες της ΕΠΟ, πείραξε ο Κροάτης Μπέμπεκ ο οποίος στο ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 χρησιμοποίησε το VAR και διόρθωσε τον εαυτό του. Όμως, δεν τους πείραξε που οι Μανούχος, Καραντώνης, VAR και διαιτητής, αντίστοιχα, στην Τρίπολη, αλλοίωσαν μέχρι και το VAR.

«Κι εγώ ήμουν υπέρ της άποψης ότι σε ματς μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, επειδή υπάρχει μεγάλη τοξικότητα και αντιπαράθεση, ότι θα ήταν καλό να έρχονται ξένοι διαιτητές. Σε 4-5 μετρημένα παιχνίδια. Εδώ όμως έχει χαθεί η μπάλα. Όταν σε παιχνίδια μέτριων ομάδων, που βρίσκονται από τη μέση και κάτω, παίζουν ξένοι διαιτητές, είναι ότι χειρότερό για την ελληνική διαιτησία», είχε υποστηρίξει προ ημερών ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, προσθέτοντας ότι σε δυο χρόνια δεν θα υπάρχουν Έλληνες διαιτητές.

«Θεωρώ πως Έλληνες και ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη και πρέπει σιγά σιγά να εμπιστευτούμε τους Έλληνες, γιατί ακόμα και η τετραμελής ξένη ΚΕΔ είναι άδικη για το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου. Δηλαδή, δεν κινήθηκε απλά στο ίδιο μήκος κύματος αλλά το προχώρησε περισσότερο, «ζητώντας» και Έλληνες παράγοντες στην ΚΕΔ, ενώ η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ στην Ολιστική Μελέτη αναφέρουν ότι ξένος αρχιδιαιτητής πρέπει να υπάρχει μέχρι το 2023.

Σχετικά με το σχέδιο για Έλληνες διαιτητές, βγαίνουν πολλά συμπεράσματα, αν αναφέρουμε ότι μέχρι πρότινος από την ομοσπονδία μας έλεγαν ότι υπεύθυνη για τη διαιτησία είναι η FIFA και η UEFA, όμως, τώρα, παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μιλάνε για τη διαιτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Superleague. Κάποιοι ξεσάλωσαν με Ζαγοράκη προέδρο...

Η ευθύνη του Κλάτενμπεργκ
Έχει... όνομα η κακή εικόνα της διαιτησίας. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι κατώτερος των περιστάσεων και δεν κάνει το παραμικρό για να διορθώσει την κατάσταση.

Δεν έχει καταλάβει ότι προκλήσεις θα υπάρχουν όσο κάνει ορισμούς με τους πίνακες που... κληρονόμησε από τον Περέιρα. Όμως, αν δεν δεσμευόταν για ριζικές αλλαγές, δεν θα ερχόταν να κάνει τον αρχιδιαιτητή και μάλιστα με μισθό-μαμούθ. Οσο λοιπόν δεν στέλνει σπίτι τους τους διαιτητές που προκαλούν, τα ηχηρά φάλτσα θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Με την μέχρι τώρα τακτική του αυτά τα φάλτσα, υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, «συντηρεί» ο Κλάτενμπεργκ. Είναι αδύνατον να γίνει νέο ξεκίνημα με ρέφερι που προκάλεσαν και μόνο έκπληξη δεν αποτελεί ότι συνέχισαν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Διαβάστε επίσης