Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σιδηρόπουλος «βύθισε» τους Ελληνες διαιτητές

Ο Σιδηρόπουλος «βύθισε» τους Ελληνες διαιτητές
Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 00:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την Τετάρτη 21 Απριλίου με επιστολή του στον Κλάτενμπεργκ ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας ζήτησε να οριστούν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδι των πλέι άουτ. Κι όμως, ο Αγγλος δεν... πάρκαρε το καλάμι και έστειλε τον Σιδηρόπουλο στο ματς ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1. Έτσι εκτέθηκε τόσο ο Κλάτενμπεργκ όσο και ο Σιδηρόπουλος...

Ο διεθνής ρέφερι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με αποκορύφωμα το μη καταλογισμό πέναλτι στον Ντουρμισάι στο 41', στο οποίο υπέπεσε ο γκολκίπερ του ΟΦΗ. Επίσης, σε αυτό το ματς ο Σιδηρόπουλος «βύθισε» τους Έλληνες διαιτητές και ο Γκεστράνιους «ανέβασε» τους ξένους.

Γέλασε ο κόσμος με το πέναλτι που έδωσε ο Σιδηρόπουλος στο 59' καθώς ο Μπέρτος βρήκε τη μπάλα, άρα δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο στο μαρκάρισμα στον Κοροβέση. Τον φώναξε ο Γκεστράνιους στο VAR και το πήρε πίσω.

Μια από τα ίδια και στο 83'. Ο Σιδηρόπουλος, αν και η φάση έγινε μπροστά του και ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη που πήγε με τις τάπες στον Γλυνό και τον βρήκε στον αχίλλειο τένοντα. Και πάλι, τον φώναξε ο Γκεστράνιους στην οθόνη, ο Σιδηρόπουλος έκανε ανασκόπηση της φάσης, με αποτέλεσμα να διορθώσει ξανά το λάθος.

Όμως, το VAR δεν είναι κολυμβήθρα. Ένας διαιτητής πρέπει να κρίνεται με την απόδοσή του και για τον Σιδηρόπουλο ήταν απόδοση για να πάει στο σπίτι του.

Ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε επειδή ο Σιδηρόπουλος τα είχε κάνει μαντάρα στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια που σφύριξε (σ.σ. για παράδειγμα στο παιχνίδι της Τετάρτης (21/-4) Ολυμπιακός-Αστέρας 1-0 δεν απέβαλε τον Μπαράλες για την κλωτσιά στον Λαλά και του έβγαλε μόνο κίτρινη), παρόλα αυτά του έδινε σερί ορισμούς για να δείξει τον... καμπόσο και ότι δεν καταλαβαίνει από... κράξιμο. Όμως, έτσι δεν είναι αρχιδιαιτητής αλλά το απόλυτα τίποτα!

Και κάτι τελευταίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκεστράνιους εξέθεσε τον Σιδηρόπουλο. Στο περσινό ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, το οποίο έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2020, ο ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ήταν VAR και κάλεσε τον Φινλανδό δυο φορές για να δώσει πέναλτι σε βουτιές παικτών του ΠΑΟ, όμως ο Γκεστράνιους δεν τσίμπησε.

Μετά από όλα αυτά, πώς να σφυρίξουν ντέρμπι οι Έλληνες διαιτητές; Για να κάνει ο Σιδηρόπουλος τον κορυφαίο ενώ είναι τελευταίος και πρέπει να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του αφού ως διεθνής δεν κατάφερε να πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση; Υπενθυμίζουμε ότι η UEFA δεν τον πήρε ούτε ως τέταρτο στο Euro...

Διαβάστε επίσης