Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FIFA, UEFA έδειξαν τον δρόμο στον Ζαγοράκη...

FIFA, UEFA έδειξαν τον δρόμο στον Ζαγοράκη...
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 - 21:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα ξέρουν όλοι για όλους και για όλα. Όμως, δεν κάνουν κάτι για να ξεκολλήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα... τάρταρα, όπου το έχουν ρίξει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επειδή ελέγχουν τις ΕΠΣ.

Ένα είναι το συμπέρασμα από τις πρώτες συναντήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Θόδωρου Ζαγοράκη με τους προέδρους των FIFA, UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν, αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα, στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου διεξήχθη το 45ο συνέδριο της ΟΥΕΦΑ. Το... καμπανάκι χτύπησε δυνατά για τις αλλαγές που προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, προκειμένου η ομοσπονδία να αλλάξει και να απαγκιστρωθεί από συμφέροντα που την εκμεταλλεύονται.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Ινφαντίνο και Τσέφεριν αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που ζητούν η FIFA και η UEFA μέσω της Ολιστικής Μελέτης, με δεδομένο ότι ξέρουν πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διεθνείς ομοσπονδίες έχουν διαπιστώσει, από πρώτο χέρι, τις αλλαγές που χρειάζονται, καθώς για τέσσερα χρόνια το είχαν υπό την επίβλεψή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA Κρεγκ Κλαρκ είχαν έρθει στην Αθήνα και συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το τι πρέπει να γίνει για να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην ξεχνάμε ότι ο Ζαγοράκης εκτός από πρόεδρος της ΕΠΟ είναι και Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Για την αναγκαιότητα της υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης αλλά και προς επιβεβαίωση ότι Ινφαντίνο και Τσέφεριν έδειξαν τον δρόμο στον Ζαγοράκη, αρκεί μια απλή αντιγραφή από το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ για τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ μαζί τους. «Στις συναντήσεις του κ. Ζαγοράκη με τους κορυφαίους διοικητικούς παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συζητήθηκε επί μακρόν η αναγκαιότητα προσήλωσης και εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η Ολιστική Μελέτη που εκπονήθηκε εκ μέρους των διεθνών αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης