Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... ψεύτικο χαλί και το μεγάλο χάλι στη διαιτησία

Το... ψεύτικο χαλί και το μεγάλο χάλι στη διαιτησία
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 - 20:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το σύστημα δεν το βάζει κάτω. Η λάσπη είναι το σύστημα τους και ο στόχος τους είναι πως θα σταματήσουν τον Ολυμπιακό, για αυτό και προσπαθούν να... στρώσουν χαλί για να ορίζονται οι Έλληνες ρέφερι και στα ντέρμπι από την επόμενη σεζόν.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε και δημιουργούν «μαγική εικόνα». Όλοι οι φίλαθλοι γνωρίζουν ότι οι ξένοι ρέφερι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτελούν εγγύηση της ομαλότητας αφού οι Έλληνες είναι αυτοί που με τις αποφάσεις τους αλλοιώνουν αποτελέσματα. Καθόλου τυχαίο ότι οι ομάδες ζητούν όλο και περισσότερους ξένους διαιτητές, καθόλου τυχαίο ότι οι ξένοι καθιερώθηκαν και στο VAR των δύσκολων αγώνων. Οι Έλληνες είναι αυτοί που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν δικαιώματα, αποδεικνύοντας ότι πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στον πίνακα των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.

Από την αρχή της σεζόν, μέχρι τώρα συνολικά 27διαιτητές ήρθαν στην Ελλάδα και σφύριξαν συνολικά 34 ματς της Σούπερ Λίγκας και στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν υπήρξαν σοβαρά παράπονα για λάθη. Ακόμη, αντιμετωπίστηκαν χωρίς καχυποψία από τους παράγοντες, τους προπονητές και με σεβασμό από τους παίκτες.

Οι ρέφερι αυτοί είναι οι: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία, 4 ματς), Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία/Ερζεγίνη, 2 ματς), Αντρές Τρεϊμάνις (Λετονία, 2 ματς), Αλιγιάρ Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν, 2 ματς) και Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο, 2 ματς).

Από ένα ματς σφύριξαν οι Νάθαν Βερμπούμεν (Βέλγιο), Τομπίας Στίλερ και Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία), Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία), Μπας Ναιχάους και Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία), Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία), Αρτούρ Ντίας και Φάμπιο Βερίσιμο (Πορτογαλία), Ρόμπερτ Μάντεν (Σκωτία), Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία), Γιάκομπ Κέλετ (Δανία), Κρίστο Τόβερ (Εσθονία), Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία), Βιλί Ντελαζό (Γαλλία), Αλεξάντερ Στάβρεφ (Σκόπια), Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία), Καρβάλιο Νόιμπρε (Πορτογαλία), Σρένταν Γιοβάνοβιτς (Σερβία), Γκεόργκι Κουμπάκοφ (Βουλγαρία) και Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία).

Οι έξι διαιτητές που σφύριξαν ισάριθμα ματς Κυπέλλου είναι οι εξής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία), Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία), Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλία), Αντρές Τρεϊμάνις (Λετονία), Πάβελ Ρατσκόφσκι (Πολωνία), Κίριλ Λεβνίκοφ (Ρωσία).

Από όλα αυτά τα ματς είναι ζήτημα να υπήρξαν παράπονα σε 2-3! Αντίθετα, σε κάθε αγωνιστική υπήρξαν παράπονα για παράπονα από τα μισά παιχνίδια που σφύριζαν Έλληνες διαιτητές.

Για να ανοίξει ο δρόμος να σφυρίζουν Έλληνες στα ντέρμπι το σχέδιο είναι το εξής: Ενώ χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές στον πίνακα, θα «φαγωθούν» μόνο έξι ρέφερι του πίνακα, όμως θα μείνουν όσοι προκάλεσαν, οι αποκαλούμενοι και «τραγουδισμένοι» της.... εξυγίανσης. Αυτοί που ρεζίλεψαν τη λέξη «εξυγίανση» και απαξίωσαν όσο δεν παίρνει την ελληνική διαιτησία, μαζί με τους ορισμούς του Κλάτενμπεργκ που δέχθηκε από... ευγένεια τους πίνακες του Περέιρα (και γελάει ο κόσμος)!

Διαβάστε επίσης

Με τη... σκιά κηδεμόνων η ΕΠΟ

Με τη... σκιά κηδεμόνων η ΕΠΟ

Έφυγε η επιτροπεία των FIFA, UEFA, έμεινε η επιρροή της ΑΕΚ με... ουρά τον ΠΑΟΚ. Επίσης, ο Ζαγοράκης φαίνεται να «πολιτεύεται» ως συνέχεια του Γραμμένου. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας!