Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλα στη... φόρα για την απίθανη ΕΠΟ

Όλα στη... φόρα για την απίθανη ΕΠΟ
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021 - 22:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια ΕΠΟ προβληματική και ακατάλληλη, μακριά από την κανονικότητα, χωρίς ισονομία που δεν διστάζει να φέρνει ανωμαλία το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας ως πρώτο πλάνο μόνο τα ρουσφέτια στους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν άλλαξε και με τον Ζαγοράκη στην προεδρία, απλά το σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε παράταση να κάνει τα ίδια και χειρότερα.

Άλλωστε, πριν από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου «διαφήμιζαν» το 6-5 «υπέρ» της ΑΕΚ, με τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να μην έχει διαψευστεί ότι έχουν «σφραγίδα» ΑΕΚ και οι άλλοι πέντε «σφραγίδα» ΠΑΟΚ. Και αυτό να τους φαίνεται ως φυσιολογικό ενώ είναι η απόδειξη της έλλειψης κανονικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως είναι δυνατόν σύμβουλοι που επιλέχθηκαν από συγκεκριμένες ομάδες να αποφασίζουν με αντικειμενικότητα, με κριτήρια ισονομίας και ίσων αποστάσεων; Μια από τις πολλές αποδείξεις είναι ότι δεν σεβάστηκαν ούτε τον προηγούμενο τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 που του άλλαζαν γήπεδα, ημερομηνίες, κάνοντας έξαλλους μέχρι και τους τοποτηρητές των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, τους Χούμπελ και Φούσεκ.

Όλα αυτά έμπαιναν και μπαίνουν κάτω από το χαλί για να μη δείχνουν το χάλι. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση στην ΕΠΟ δεν είναι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων. Πρόκειται για ομοσπονδία που είναι παγκόσμιο φαινόμενο και σε αυτό να συμπεριλάβουμε ότι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως οι έντεκα σύμβουλοι της ΕΠΟ, αποφασίζουν για το επαγγελματικό. Πού αλλού γίνονται αυτά;

Τίποτα δεν άλλαξε και με τον Ζαγοράκη. Είναι... αόρατος και δεν αποφασίζει για τίποτα. Αποποιήθηκε μέχρι και το δικαίωμα να επιλέξει τον Εκτελεστικό Γραμματέα, έναν από τους άμεσους συνεργάτες του, παρόλα αυτά υπέγραψε την απόφαση της ΕΕ για την πρόσληψη του Φιλιππούση!

Η δικαίωση του Ολυμπιακού
Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ αποφάσισε τις αλλαγές σε πόστα υπαλλήλων των ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΕΠΟ φαίνεται ότι το έμαθε μετά. Ο Ζαγοράκης ανέφερε ότι θα φτιάξει γραφείο συμβούλων του και ζήτησαν, συγκεκριμένα ο Φύτρας, να το φέρει σε ψηφοφορία. Δηλαδή, ό,τι δεν έκανε ο Φιλιππούσης. Και τι σημασία έχει που ο Μάκης Γκαγκάτσης αντέδρασε στην απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ και έστειλε επιστολή; Τι θα καταφέρει; Είναι αργά για ...δάκρυα. Ο «εμφύλιος» στην ομοσπονδία είναι... συνηθισμένο φαινόμενο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν την ΕΠΟ για να κάνουν πόλεμο στον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως, η επιστολή Γκαγκάτση κατά Φιλιππούση δικαιώνει τον Ολυμπιακό που προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της πρόσληψης Φιλιππούση ως Εκτελεστικού Γραμματέα και αναμένεται απόφαση. Η απόφαση του Φιλιππούση, για αλλαγές σε πόστα υπάλληλων της ΕΠΟ, απλά επιβεβαιώνει ότι ο Ζαγοράκης δεν κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ.

Τα... έβαλαν μπροστά
Στην ΕΠΟ έχουν δυο όνειρα. Το πρώτο να ξαναπάρουν κάτω από τη στέγη τους τη διαιτησία, να μπορούν να έχουν λόγο στις τιμωρίες διαιτητών ή να ζητούν να σφυρίζουν Ελληνες στα ντέρμπι αλλά αυτά δεν προβλέπονται από κανέναν κανονισμό. Το δεύτερο όνειρο είναι να ξεχαστεί η Ολιστική Μελέτη, δηλαδή οι αλλαγές που εισηγούνται οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στην Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

«Πόλεμος» μέχρις εσχάτων στην ΕΠΟ

«Πόλεμος» μέχρις εσχάτων στην ΕΠΟ

Μέσα στο... κόλπο και μάχη για τα γραφεία! Ο Ζαγοράκης είδε ότι χάνει εντελώς τη... μπάλα στην ομοσπονδία και ότι κάποιοι προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε πρόεδρο-γλάστρα...

Με τη... σκιά κηδεμόνων η ΕΠΟ

Με τη... σκιά κηδεμόνων η ΕΠΟ

Έφυγε η επιτροπεία των FIFA, UEFA, έμεινε η επιρροή της ΑΕΚ με... ουρά τον ΠΑΟΚ. Επίσης, ο Ζαγοράκης φαίνεται να «πολιτεύεται» ως συνέχεια του Γραμμένου. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας!