Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μαστίγιο και καρότο» η UEFA στην ΕΠΟ

«Μαστίγιο και καρότο» η UEFA στην ΕΠΟ
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 - 22:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η UEFA ... ξεσηκώθηκε και ήρθε στην Ελλάδα για να στείλει μήνυμα ότι οι αλλαγές στην ΕΠΟ είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος. Και όταν θέλει κάτι η UEFA «και τα σκυλιά δεμένα». Η... προϊστορία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να της αντισταθεί κανείς. Άλλωστε, οι αλλαγές αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (σ.σ. να αποφασίζει για όλα όσα έχουν σχέση με αυτό η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου), στην αναδιοργάνωση της ΕΠΟ, στη διαιτησία, οπότε αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, άρα δεν έχουν δικαιολογία να μην τις ψηφίσουν οι ΕΠΣ στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 25 Ιουνίου.

Άλλωστε, και το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ για τη συνάντηση με το κλιμάκιο της UEFA δεν αφήνει αμφιβολία πάνω σε αυτό. Για την ακρίβεια βάζει την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στη θέση της... σημαιοφόρου, καθώς αναφέρει τα εξής: «Ακολούθησαν συζητήσεις του κ. Ζαγοράκη με τα μέλη της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, παρουσία του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου και του εκτελεστικού γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση, με βασικό αντικείμενό τους τις επιβεβλημένες καταστατικές αλλαγές ενόψει της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Ο., προκειμένου να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Κρατείστε ότι οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, άρα δεν δέχονται αρνήσεις.

Το κλιμάκιο της UEFA αποτελούνταν από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Κέβιν Λαμούρ, τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και το μέλος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών Μάριο Γεωργίου. Η συζήτηση με τον Ζαγοράκη και τον συνεργάτη του κράτησε δυο ώρες και στο τέλος μπήκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης για το... τυπικό της υπόθεσης. Σε όλους έγινε γνωστό ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν ούτε ως σκέψη ότι δεν θα περάσει η Ολιστική Μελέτη. Στην ΕΠΟ θα ήθελαν να την ξεχάσουν, όμως, εκτός από τον Ζαγοράκη, δεν τους αφήνουν ούτε οι ξένοι. Για αυτό και απεσταλμένος της UEFA θα έρθει στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 25 Ιουνίου με μοναδικό σκοπό να τους ενημερώσει ότι όλα πήγαν καλά.

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης