Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ράβουν και ξηλώνουν» στην ΕΠΟ οι FIFA, UEFA!

«Ράβουν και ξηλώνουν» στην ΕΠΟ οι FIFA, UEFA!
Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 - 00:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το επόμενο βήμα είναι το «ράβε-ξήλωνε στην ΕΠΟ» με... σφραγίδα των FIFA και UEFA που θέλουν να την κάνουν μια κανονική ομοσπονδία, επειδή δεν πάει άλλο, αν και το σύστημα παλεύει με νύχια και με δόντια για να μείνει, ενώ η Κυβέρνηση είναι άτολμη. Στόχος των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών είναι να περιοριστούν οι αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής και να ενισχυθεί ο Ζαγοράκης.

«Ως εδώ και μη παρέκει», φαίνεται να λένε οι FIFA και UEFA για την περίπτωση της ΕΠΟ και ταυτόχρονα δείχνουν να «ποντάρουν» πολλά στον πρόεδρό της, Θοδωρή Ζαγοράκη, αν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι κάνουν μεγάλο λάθος καθώς ο πρόεδρος εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων ή καλύτερα δεν εμφανίζεται πουθενά!

Τι θέλουν FIFA, UEFA; Να ενισχυθούν κι άλλοι ποδοσφαιρικοί φορείς με παρουσία στη ΓΣ της ΕΠΟ και στην ΕΕ. Για παράδειγμα να έχουν περισσότερες ψήφους οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, να εκπροσωπούνται όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2, να έχουν σημαντική συμμετοχή ενώσεις, όπως των διαιτητών, το γυναικείο ποδόσφαιρο κτλ. Ολοι αυτοί θα πρέπει να έχουν παρουσία και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αλλά και ταυτόχρονα να περιοριστεί η παρουσία των ΕΠΣ τόσο στην ΕΕ όσο και στη ΓΣ.

Επίσης, υπάρχουν κι άλλα σχέδια. Όπως ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων της ΕΕ της ΕΠΟ, την οποία τώρα στελεχώνουν παράγοντες με... σφραγίδα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το... γνωστό 6-5. Θέλουν να τους αφαιρεθεί η αρμοδιότητα να αποφασίζουν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η οποία θα μεταφερθεί σε συνώνυμη επιτροπή και ταυτόχρονα η ΕΕ να λογοδοτεί στην Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης, η οποία θα είναι πενταμελής και θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες.

Ο συνδετικός κρίκος όλου αυτού του πρότζεκτ (σ.σ. οι αλλαγές θα πρέπει να περάσουν από ΓΣ της ΕΠΟ) θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θόδωρος Ζαγοράκης. Προς το παρόν έχει τη στήριξη της Κυβέρνησης, ως επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των FIFA, UEFA, όχι όμως και την τόλμη να... σπάσει αβγά. Άραγε, θα την βρει καθώς διαβεβαίωνε ότι αλλιώς δεν θα αναλάμβανε.

Διαβάστε επίσης