Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... καυτά μέτωπα στο ποδόσφαιρο

Τα... καυτά μέτωπα στο ποδόσφαιρο
Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 - 00:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Καυτός» ο Ιούνιος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές που πρέπει να γίνουν και τα ανοιχτά μέτωπα ανέρχονται σε τέσσερα και περιλαμβάνουν όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι, αναμένονται εξελίξεις για την ολιστική μελέτη, την αναδιάρθρωση, τα τηλεοπτικά και τη διαιτησία.

-Η ολιστική μελέτη έχει μπει στην τελική ευθεία. Τις προηγούμενες μέρες, κλιμάκιο νομικών των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ήρθε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ για να ετοιμαστούν και να πάνε προς ψήφιση στη ΓΣ της ΕΠΟ, στις 25 Ιουνίου, οι αλλαγές που πρέπει να πάρουν 51 ψήφους, σε σύνολο 69. Αν ψηφιστούν, οι υπερκείμενες αρχές και η Κυβέρνηση, που έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα, αισιοδοξούν ότι θα αλλάξει η δομή της ΕΠΟ και θα γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η υλοποίηση της ολιστικής μελέτης αποτελεί και την κύρια εξαγγελία του προέδρου της ομοσπονδίας, Θοδωρή Ζαγοράκη που δεν φαίνεται ακόμη να έχει πάρει τα ηνία της ΕΠΟ. Το ...σύστημα ζει και βασιλεύει.

-Η αναδιάρθρωση ισοδυναμεί με κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και ενοποίησή της με τη Σούπερ Λίγκα 2, όπου θα πάρουν μέρος και οι Β ομάδες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη και Βόλου. Την εβδομάδα που ξεκινά, ή το αργότερο σε δέκα μέρες, αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει ο Αυγενάκης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σωθούν Καραϊσκάκης και ΟΦΙ που υποβιβάστηκαν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Η Σούπερ Λίγκα 2 θα μετατραπεί σε πρωτάθλημα δυο ομίλων και με προοπτική, σε βάρος τριετίας, να συρρικνωθεί σε πρωτάθλημα 18 ομάδων, όπως προανήγγειλε ο Αυγενάκης στην προχθεσινή σύσκεψη. Για αυτό και από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 5 ομάδες (συνολικά 10) και από τη Γ' Εθνική θα ανεβαίνουν 4.

-Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μετά από πολλά χρόνια. Όμως, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν βρίσκουν «στέγη» με ποσό ύψους 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, συζητούν και για Σούπερ Λίγκα TV καθώς η NOVA διεμήνυσε ότι θα μειώσει τα χρήματα που δαπανούσε μέχρι την προηγούμενη σεζόν και υπολογίζονται σε 50-55 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η υπόθεση να καταλήξει μέχρι το τέλος του μήνα και αν είναι, να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες για το δικό τους κανάλι. Όμως, έχει προοπτική;

-Ήδη έχει συζητηθεί η ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας. Αναμένεται να αλλάξει και ο κανονισμός, ώστε να αποκοπεί από την ΕΠΟ και να μην έχει την παραμικρή σχέση. Μέχρι και νέο σάιτ θα κάνουν για να ανεβαίνουν οι ορισμοί!

Διαβάστε επίσης

Ανάσα ή... ασφυξία

Ανάσα ή... ασφυξία

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ προχωρούν σε στενό μαρκάρισμα της ΕΠΟ για να περάσει τις αλλαγές...