Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμη τρέχουν στο Πάρκο Γουδή...

Ακόμη τρέχουν στο Πάρκο Γουδή...
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 21:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έπαθαν σοκ, ακόμη τρέχουν, στο Πάρκο Γουδή με τις αλλαγές που θέλουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, οι οποίες θα οδηγήσουν στη νέα δομή της ΕΠΟ και θα αλλάξουν σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος της... ψυχρολουσίας έχει να κάνει με το ότι οι... διαταγές των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών βάζουν μπουρλότο στο υπάρχον ποδοσφαιρικό σύστημα που, με διάφορα τεχνάσματα, προσπαθεί να σωθεί.

Έτσι οι προτάσεις των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ για αλλαγές στο καταστατικό αντί να εγκριθούν από την ΕΕ (που μετά από μήνες συνεδρίασε περασμένη Τετάρτη 16/6 με φυσική παρουσία), ώστε να ψηφιστούν στη ΓΣ της 25ης Ιουνίου, όρισαν νέα έκτακτη καταστατική ΓΣ για τις 19 Ιουλίου, «εξαιτίας μη επαρκούς χρόνου διαβούλευσης». Με δυο λόγια, γελάει ο κόσμος, καθώς το σύστημα ελπίζει να μπλοκάρει την Ολιστική Μελέτη ή να περάσει αυτά που θέλει και να λένε ότι κάτι έκαναν.

Η ΕΕ της ΕΠΟ δεν πέρασε τις αλλαγές στο καταστατικό και θέλει να τις... εξυγιάνει, δηλαδή να περάσουν όσα τους βολεύουν! Ετσι νομίζουν!

Τι ξεχνάνε: 1) Η Ολιστική Μελέτη έχει σταλεί από το Νοέμβριο και ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην ΕΕ της ΕΠΟ, 2) Η Τακτική ΓΣ της 25ης Ιουνίου είναι και καταστατική, άρα πήραν προσωρινή παράταση, 3) Όλα τα χρόνια, περνούσε χωρίς... αντίσταση όποια διάταξη ερχόταν από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, επειδή χαρακτηρίζονταν ντιρεκτίβα, 4)Η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης αποτελεί βασική δέσμευση του Ζαγοράκη, ενώ με το νόμο Αυγενάκη η κυβέρνησης έχει θεσπίσει όσα της επέβαλαν οι ΦΙΦΑ, δηλαδή ανέλαβε το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί.

Διαβάστε επίσης