Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... καμπανάκι της UEFA στον Κλάτενμπεργκ

Το... καμπανάκι της UEFA στον Κλάτενμπεργκ
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 - 19:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η βασική δέσμευση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πέρσι το καλοκαίρι, πείτε το και εξαγγελία ενόψει της υποψηφιότητάς του για την ΚΕΔ, πέρα από τον ορισμό ξένων διαιτητών, ήταν να μη συνεργαστεί με Έλληνες παράγοντες της διαιτησίας. Όμως, ο Άγγλος, που αν δεν είχε δεσμευτεί δεν θα είχε επιλεγεί ως πρόεδρος της ΚΕΔ κοινής αποδοχής, δεν τήρησε το παραπάνω. Απόδειξη, ότι εκτός από το ίδιο, τον συμπατριώτη του Γιάκομπ Κόλιν (αντιπρόεδρος της ΚΕΔ) και τον Πορτογάλο Ζοάο Καπέλα (υπεύθυνο για το VAR), με τη... φόρμουλα ότι θα έχουν ρόλο συμβούλων του παρέμειναν οι Δημήτρης Καλύβας, Γιώργος Ιωσηφόγλου και Σταύρος Τριτσώνης, δηλαδή όλοι οι συνεργάτες του Περέιρα. Επίσης, προστέθηκε η Αντωνία Κόκκοτου, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο ήταν και ο Μιχάλης Κουκουλάκης που απομακρύνθηκε. Ο Κόλιν ήρθε στις 22/02 και στις 28/02 παραιτήθηκε ο Βορειοιρλανδός Σνόντι, επειδή καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΥΕΦΑ, εκπρόσωποι της οποίας ήταν παρόντες, στις διερευνητικές επαφές του Κλάτενμπεργκ με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χτύπησε το... καμπανάκι στον πρόεδρο της ΚΕΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άγγλος ήταν παρών στις συζητήσεις με αξιωματούχους της που ήρθαν στην Ελλάδα στις 13 Μαΐου, ενώ, παράλληλα, διέρρευσε ότι θα εισηγηθεί τη μείωση των Ελλήνων παραγόντων της διαιτησίας. Μάλιστα, λέγεται, ότι τα καθήκοντα του Διευθυντή Ακαδημίας έχει αναλάβει ο Κόλιν αντί του Τριτσώνη που παραμένει (μέχρι να φύγει;)...

Η νέα ΚΕΔ θα γίνει γνωστή τον Ιούνιο. Το σύστημα ονειρεύονταν να βάλει τουλάχιστον τρεις Έλληνες παράγοντες, είχαν σχέδιο να... καρατομηθεί και ο Καπέλα για να αυξηθούν οι Έλληνες, τάχα για το καλό της ελληνικής διαιτησίας! Όμως, στην ΟΥΕΦΑ δεν τρώνε κουτόχορτο και κάλεσαν τον Κλάτενμπεργκ σε ...αναδίπλωση. Οι Έλληνες παράγοντες της ΚΕΔ, έστω και με τη... φόρμουλα των συμβούλων, θα είναι το πολύ δυο, μπορεί και ένας!

Θα παραμείνει ο Καλύβας που κάνει τους ορισμούς της Γ' Εθνικής και των πρωταθλημάτων νέων; Ποιός ή ποιοί από τους Καλογερόπουλο, Θάνο, Μάνταλο, που εδώ και μήνες βρίσκονται στον προθάλαμο, δεν θα φορέσουν το κοστούμι που έχουν ράψει ως διαιτητοπαράγοντες;

Πλέον η κατάσταση έχει μπερδευτεί. Όμως, το πιο βασικό είναι αν ο Κλάτενμπεργκ θα ακούσει την ΟΥΕΦΑ ή αν θα περιμένει να ξεχαστεί για να κάνει πάλι τα ίδια (και χειρότερα). Άλλωστε, με τον Άγγλο τα έχουμε δει όλα.

*Μέχρι τις 31/01/21 ο Κουκουλάκης ήταν υπεύθυνος ταλέντων και μεντόρων! Φοβερά πράγματα!

Διαβάστε επίσης