Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Περασμένα μεγαλεία...

ΕΠΟ: Περασμένα μεγαλεία...
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 22:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με κανονικές συνθήκες, σε μια χώρα με υγιές ποδόσφαιρο, η ΓΣ της ΕΠΟ, την Παρασκευή 25/06 θα έπρεπε να είναι η γιορτή του αθλήματος, μια «κυψέλη» προτάσεων και με τις μηχανές των εργασιών της στο φουλ, με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν, πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου και με το διάλογο σε πρώτο πλάνο. Όμως, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Εκεί κατάντησαν την ομοσπονδία! Αυτοί που έψαχναν τις Κυριακές τους κατάφεραν να ...εξαφανίσουν την ΕΠΟ, να την «υποβιβάσουν» παρότι είναι υπερκείμενη αρχή, καθώς η ΓΣ της Παρασκευής (25/0)επιβεβαίωσε την παρακμή της. Οι εργασίες της ολοκληρώθηκαν σε κάτι παραπάνω από δυο ώρες, δείχνοντας ότι μπήκε... σφραγίδα μεγάλης αποτυχίας.

Φάνηκε ότι η ΓΣ έγινε, απλά, για να γίνει, μόνο και μόνο, επειδή προβλεπόταν από το καταστατικό της. Οι ομιλητές ήταν μόλις τέσσερις, μάλιστα ο ένας μέλος της ΕΕ που δεν προβλέπεται (!), ενώ απουσίασαν οι έξι από τις 14 ΠΑΕ. Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε εκπρόσωπό του, συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρό του, Κώστα Καραπαπά. Όμως, δεν φταίνε οι ΠΑΕ, αν η ΕΠΟ έχει ξεπέσει και δεν έχουν ενδιαφέρον οι συνελεύσεις της. Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα δυο μπλοκ των ΕΠΣ (βορρά και νότου) βρίσκονται κάτω από την... ομπρέλα των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, αντίστοιχα.

Βέβαια, το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη ΓΣ της ΕΠΟ που είναι η καταστατική. Η Ομοσπονδία έχει μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει σελίδα, αν και κόντρα στις FIFA, UEFA η μια... μερίδα της «εξυγίανσης» προσπαθεί να μπλοκάρει τις αλλαγές, ώστε να μην ψηφιστούν από τα 2/3 της ΓΣ που από χθες απαριθμεί 70 μέλη.

Για τη ΓΣ της 19ης Ιουλίου, η οποία είναι κομβική για το μέλλον της ΕΠΟ, αν προτιμάτε για την αναγέννησής της είναι ξεκάθαρη η θέση της ΟΥΕΦΑ. Μετά την ομιλία του εκπροσώπου της, Λούκα Νίκολα ΓΣ της ΕΠΟ, δεν χωρά αμφιβολία ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, απηχώντας και τις θέσεις της FIFA, θέλει αλλαγές.

«Η Ολιστική Μελέτη πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως, ως πακέτο», προειδοποίησε Επικεφαλής Εθνικής Διακυβέρνησης και Παγκόσμιων Θεσμών της UEFA. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τελεσίγραφο: «Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ, αλλά η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Συνέλευση του Ιουλίου».

Η Ολιστική Μελέτη θα είναι το βασικό θέμα της Εκτακτης Καταστατικής ΓΣ της 19ης Ιουλίου καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να πάρει... παράταση για να υπάρχει επαρκής χρόνος διαβούλευσης. Παράλληλα, προχθές, εστάλη και επιστολή στον Αυγενάκη για να γίνουν αλλαγές στους νόμους που θεωρούν ότι παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο. Το ραντεβού θα γίνει στις 6 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης