Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλουν να... κάψουν τις «φωτογραφίες»!

Θέλουν να... κάψουν τις «φωτογραφίες»!
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 22:10

Η Ολιστική Μελέτη ήταν μόνο η αρχή. Η FIFA και η UEFA είχαν μια ακόμη... ευκαιρία να στείλουν μήνυμα ότι δεν εμπιστεύονται την απίθανη και ακατάλληλη ΕΠΟ, κάτι που πηγάζει από την καθυστέρηση της υλοποίησής της αλλά και από το γεγονός ότι ψάχνουν προσχήματα για να βάλουν αναχώματα στη νέα σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα ξεκινήσει με την αλλαγή της δομής της ομοσπονδίας.

Η FIFA και η UEFA, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να δουν τους κανονισμούς (ΚΑΠ, Πειθαρχικός Κώδικας, Κώδικας Δεοντολογίας κτλ) προκειμένου να τσεκάρουν τις αλλαγές που θέλουν να περάσει η ΕΠΟ αλλά και έχει προτείνει η Superleague, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Από αυτή την κίνηση, αν προτιμάτε από αυτή την απαίτηση, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι θέλουν να προλάβουν τυχόν «φωτογραφικές διατάξεις» αλλά και να περάσουν την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα στα δικά τους πρότυπα, καθώς έγινε μια πρώτη συζήτηση με το κλιμάκιο που ήρθε στην Ελλάδα τόσο στα μέσα Μαΐου αλλά και μια εβδομάδα μετά.

Μπορεί πρόεδρος στην ΕΠΟ να εξελέγη ο Ζαγοράκης, και μάλιστα με πρόταση της Κυβέρνησης, όμως ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 έχει δίπλα του το μπλοκ του νότου και το μπλοκ του βορρά, δηλαδή αυτούς που κατάργησαν την ισονομία στην ΕΠΟ και κατ' επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. FIFA και UEFA, επειδή το είχαν υπό επιτροπεία από το 2016, γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να ανοίξει ο δρόμος προς την πρόοδο πρέπει να βγει νοκ άουτ το σύστημα που το διέλυσε.

Τα προηγούμενα χρόνια, και μόνο επί... εξυγίανσης, οι κανονισμοί αργούσαν να εγκριθούν από την ΕΕ της ΕΠΟ επειδή τους έστελναν τελευταία στιγμή στην Ελβετία για να ελεγχθούν από τους αξιωματούχους και τις υπηρεσίες των FIFA, UEFA. Για να καταλάβετε τι γίνεται είναι ελληνικό φαινόμενο κάθε χρόνο να υπάρχει πλήθος τροποποιήσεων, ενώ οι «φωτογραφικές διατάξεις» αυξήθηκαν από τότε που οι κανονισμοί σταμάτησαν να περνάνε από τη ΓΣ της ΕΠΟ.

Στην τελευταία περίπτωση όλοι τους έβλεπαν και τους μελετούσαν από πριν, ενώ τώρα εγκρίνονται από την ΕΕ της ΕΠΟ και οι τροποποιήσεις γίνονται γνωστές μόνο με τη δημοσιοποίησή τους. Με αυτή την πολιτική, αν προτιμάτε με αυτή τη φιλοσοφία, με την πολιτική του κρυφτού, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια, και να θέλει κάποιος να προλάβει κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση. Επίσης, δεν γίνεται διάλογος, παρά μόνο βγαίνει το συμπέρασμα ότι λίγοι και εκλεκτοί αποφασίζουν για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ: Περασμένα μεγαλεία...

ΕΠΟ: Περασμένα μεγαλεία...

Εκεί κατάντησαν την ομοσπονδία! Αυτοί που έψαχναν τις Κυριακές τους κατάφεραν να την... εξαφανίσουν. Η ΓΣ επιβεβαίωσε την παρακμή της.