Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο με σαρωτικές αλλαγές θα είναι αποδεκτός ο Κλάτενμπεργκ

Μόνο με σαρωτικές αλλαγές θα είναι αποδεκτός ο Κλάτενμπεργκ
Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021 - 21:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Κλάτενμπεργκ ξέρει πολύ καλά ότι για να καταφέρει να τον... παραδέχονται ως αρχιδιαιτητή η λύση είναι μια. Να αλλάξει την εικόνα της διαιτησίας για να μη βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη υπέρ ή κατά των ίδιων ομάδων, εξαρτάται πως... φυσάει ο άνεμος, τα ίδια και τα ίδια λάθη από τους ίδιους διαιτητές.

Οι σαρωτικές αλλαγές είναι μονόδρομος. Τις «τρέμουν» και οι διαιτητές, μετά την αποπομπή του Τριτσώνη από την ΚΕΔ καθώς σήμερα (01/07) δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του ως διευθυντή ακαδημίας της διαιτησίας, ενώ παρελθόν αποτελούν και οι Ιωσηφόγλου, Κόκοτου που ήταν επιλογές του Περέιρα.

Οι διαιτητές «τρέμουν» τις σαρωτικές αλλαγές και επειδή περίμεναν νωρίς τους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Superleague για να τους φύγει το άγχος αλλά και να αρχίσουν τα μπάνια (σ.σ. ποια προετοιμασία, αφού τα αγωνιστικά τεστ γίνονται για τα μάτια του κόσμου;). Όσο καθυστερεί ο πίνακας των ρέφερι τόσο αυτοί «τρέμουν» σαρωτικές αλλαγές επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρίσκουν άλλο λόγο που ο Κλάτενμπεργκ το πάει όλο και πιο πίσω, ενώ γνώριζαν ότι είναι έτοιμος. Τελικά μαθαίνουν ότι οι πίνακες μπορεί καθυστερήσουν, μέχρι ο Κλάτενμπεργκ να γυρίσει από τις ΗΠΑ, μετά τη λήξη του Euro.

Η UEFA θεωρεί χαμηλό το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας και ο πρόεδρος της ΚΕΔ το ξέρει. Για αυτό ο Σιδηρόπουλος δεν πήγε στο Euro ούτε ως τέταρτος, για να σηκώνει ταμπέλες. Αν και ο Άγγλος, πρότεινε 6-7 ρέφερι για να γίνουν διεθνείς για το VAR, επέλεξαν μόνο δυο (σ.σ. Σιδηρόπουλος και Παπαπέτρου μπήκαν στη νέα κατηγορία). Για αυτό και το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (Λάκοβιτς κτλ) που ήρθε στα μέσα Μαΐου στην Αθήνα ξεκαθάρισε στον Κλάτενμπεργκ ότι και τη νέα σεζόν θα σφυρίζουν ξένοι ρέφερι στα ντέρμπι.

Ο Κλάτενμπεργκ ξέρει πολύ καλά ότι η πρώτη του σεζόν στην ΚΕΔ έχει αρνητικό πρόσημο. Ο Άγγλος πρέπει να καταλάβει ότι κάποιοι ρέφερι έχουν κάνει τόσα πολλά λάθη που δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο. Δεν υπάρχει ρέφερι που είναι κοινής αποδοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομάδες δεν θέλουν ούτε τους διεθνείς για τα ντέρμπι και ότι ζητούν ξένους για όλα τα κρίσιμα παιχνίδια, ακόμη και αυτών που κρίνουν τη βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις ή την είσοδο στα πλέι οφ. Οι ρέφερι δεν κατάφεραν να κερδίσουν φέτος την εμπιστοσύνη, πως θα τα καταφέρουν την επόμενη σεζόν; Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να μπουν νέοι στον πίνακα της Superleague.

-Στην ΚΕΔ έμεινε μόνο ο Καλύβας που κάνει τους ορισμούς της Γ' Εθνικής και των Πρωταθλημάτων Νέων. Όμως, έφυγε ο Ιωσηφόγλου που όριζε τους παρατηρητές! Άρα, γελάει ο κόσμος από την Ελλάδα, μέχρι τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΚΕΔ!

Διαβάστε επίσης

Η UEFA «πρόδωσε» το δούλεμα

Η UEFA «πρόδωσε» το δούλεμα

Πώς ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε με την αποπομπή του Λαόθ από το Euro. Ο Άγγλος έκανε πίσω για τους πίνακες ή τους έχει βγάλει;