Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τραλαλά με τις αλλαγές...

Το τραλαλά με τις αλλαγές...
Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 - 21:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γιατί ο Ζαγοράκης δεν είπε ότι θα παραιτηθεί αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη, όπως διαδίδεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι (τάχα) θα κάνει; Είναι κρατικό μυστικό ή φοβήθηκε μήπως «πέσει» η σύνδεση, αφού δεν έκανε τον κόπο να πάει στη Βουλή για να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Σα να μην έφτανε αυτό δεν έβγαινε ούτε διαδικτυακά και βγήκε μετά τη... γκρίνια του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Βασίλη Διγαλάκη, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν μπόρεσε να πάει! Με την ευκαιρία, στην ΕΠΟ παραδέχονται ότι η τεχνολογία τους νικά, αφού έχουν πρόβλημα, όπως είπε ο αντιπρόεδρός της, Αστέριος Αντωνίου. Πάλι καλά που έχουν τηλεόραση, καθώς ο Ζαγοράκης παραδέχθηκε ότι «παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή όσα ειπώθηκαν και από ένα σημείο και μετά η όλη κουβέντα επικεντρώθηκε σε οτιδήποτε άλλο, πέραν της ολιστική μελέτης».

Πάντως, το τραλαλά με τις αλλαγές καλά κρατεί. Όλοι στάζουν μέλι για την Ολιστική Μελέτη, αλλά δεν θέλουν να τις ψηφίσουν στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ στις 19 Ιουλίου, ενώ η ομοσπονδία συνεδριάζει αύριο για να τις προωθήσει προς ψήφιση από τις ΕΠΣ.

Τι είπε ο Ζαγοράκης; «Την Ολιστική Μελέτη, στο μεγαλύτερο μέρος των παραγράφων της, την υποστηρίζω», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μέσω διαδικτύου (ναι κατάφερε να συνδεθεί αλλά δεν τον χειροκρότησαν!), τη στιγμή που οι FIFA, UEFA θέλουν να ψηφιστεί εξ ολοκλήρου και χωρίς εκπτώσεις!

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, από την πλευρά του, είπε ότι «η Ολιστική Μελέτη θα πάει στη ΓΣ και θα ψηφιστεί με τις όποιες παρατηρήσεις». Δηλαδή, θα την πάνε με... εκπτώσεις στην έκτακτη ΓΣ της 19ης Ιουλίου!

Θέλετε κι άλλο τραλαλά; «Η UEFA φρονεί πως οι αλλαγές αυτές έχουν ύψιστη σημασία και θα βελτιώσουν τη λειτουργία της», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός της Λούκα Νίκολα που αναλάβει να υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη που θα αλλάξει τη δομή στην ΕΠΟ. Δεν μπορούσε να είναι σκληρός επειδή μιλούσε στο κοινοβούλιο, το τι θα κάνουν οι ξένοι σε σχέση με την ΕΠΟ είναι γνωστό. Στα «τάρταρα», λένε, ότι θα στείλουν. Θα σταματήσουν τις επιδοτήσεις και δεν ασχολούνται με την ομοσπονδία. (Δεν λέμε ότι θα γίνουν, σας λέμε αυτά που διαρρέουν)...

Πάντως, η Super League είναι υπέρ των αλλαγών, επειδή μόνο αυτή θα αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέσω αρμόδιας επιτροπής και αυτή θα επικυρώνει. «Η Super League είναι θετική στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρός της Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Μόνο ο Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος. Στη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε την πιστή εφαρμογή της. Όπως είπε είναι η τελευταία ευκαιρία να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά, ενώ πρόσθεσε: «Η πυξίδα πλέον είναι εδώ. Αρκεί να την ακολουθήσουμε. Αρκεί να υιοθετηθεί, να εφαρμοστεί και να τηρηθεί ευλαβικά και συνολικά, χωρίς καμία έκπτωση».

Το περιεχόμενο της «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο» των FIFA/UEFA είναι απόρροια της Διακήρυξης Προθέσεων, που συνυπέγραψαν, στις 25 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο τότε Αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ...

Διαβάστε επίσης

Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ

Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ

Η Ομοσπονδία συνεδριάζει την Παρασκευή (9/7) για να εγκρίνει την Ολιστική Μελέτη προς ψήφιση στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου...

Προκαλεί το θράσος της ΕΠΟ

Προκαλεί το θράσος της ΕΠΟ

Η ομοσπονδία ισοπέδωσε, ουσιαστικά απέρριψε, την Ολιστική Μελέτη κόντρα στη βούληση της Κυβέρνησης και στην αντίστοιχη των FIFA, UEFA...