Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ

Η «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ
Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021 - 22:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πλέον, όλα είναι στη... φόρα! Όλα είναι στην πασαρέλα, ξεκάθαρα και διάφανα! Μπροστά στον ήλιο, με απαραίτητη διαφάνεια και με τη... σφραγίδα των FIFA, UEFA. Πλέον, η «καυτή πατάτα» βρίσκεται στο Πάρκο Γουδή, καθώς την Παρασκευή (9/7) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καλείται να εγκρίνει την Ολιστική Μελέτη προς ψήφιση στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου. Πρόκειται για τις αλλαγές που γυρίζουν σελίδα στην Ομοσπονδία.

Θα είναι η ΕΠΟ συνεπής στο ραντεβού με το μέλλον; Η απάντηση μετά την ΕΕ της Παρασκευής. Μέχρι τώρα, δεν έδειξε τέτοια... σημάδια. Η Ολιστική Μελέτη εστάλη τον Οκτώβριο και τη συζητάνε μετά από οκτώ μήνες! Οι αλλαγές ήταν να ψηφιστούν στην ΓΣ της 25ης Ιουνίου και τις ανέβαλαν, ορίζοντας άλλη ΓΣ, προκειμένου να κάνουν «παζάρια» για να περάσουν αυτά που θέλουν.

«Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την τελευταία ευκαιρία που μας δίδεται και να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά», είπε ο Αυγενάκης στη Βουλή, στη συνεδρίαση (7/7) της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Ακόμη, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, τις ΕΠΟ, FIFA, UEFA, «να κάνουμε όσα περνούν από το χέρι μας για να εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Πάντως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναρωτήθηκε: «Πόσο έτοιμη παρουσιάζεται η νέα διοίκηση, υπό την Προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη, να αλλάξει όλη αυτή η δομή;».

Αρχικά, παρακάλεσε τις FIFA, UEFA «να δείξετε τα ίδια αντανακλαστικά που δείξατε με το θέμα της European Super League», αλλά μετά άφησε αιχμές «ότι ακούσαμε ευχολόγια από τον εκπρόσωπο των FIFA, UEFA, Λούκα Νίκολα (σ.σ. που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης). Δεν είναι υπεράνω του κοινοβουλίου καμία ομοσπονδία ή άλλη αρχή».

Κάτι θα ξέρει ο Αυγενάκης. Κάποιοι νομίζουν ότι κρύβονται! Όμως, δεν κρύβονται.

Πάντως, η FIFA, UEFA δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν παζάρια. Θέλουν οι αλλαγές να περάσουν «πακέτο».

Επίσης, δεν περνά απαρατήρητο ότι η Super League λέει «ναι» στην Ολιστική Μελέτη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει να ενημερωθεί για τις εξελίξεις καθώς αυτός συμφώνησε με τις FIFA, UEFA να στείλουν προτάσεις που θα επιβάλλουν. Η μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης θα είναι και αποτυχία της Κυβέρνησης...

Διαβάστε επίσης

Προκαλεί το θράσος της ΕΠΟ

Προκαλεί το θράσος της ΕΠΟ

Η ομοσπονδία ισοπέδωσε, ουσιαστικά απέρριψε, την Ολιστική Μελέτη κόντρα στη βούληση της Κυβέρνησης και στην αντίστοιχη των FIFA, UEFA...

Για 5 λόγους η ΕΠΟ πρέπει να ντρέπεται...

Για 5 λόγους η ΕΠΟ πρέπει να ντρέπεται...

Διαβάστε γιατί η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης είναι μονόδρομος. Τη θέλουν Κυβέρνηση, FIFA, UEFA αλλά η ομοσπονδία δεν κατάλαβε ότι τελείωσε! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.