Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτός από την Κυβέρνηση, η ΕΠΟ προκαλεί και FIFA, UEFA

Εκτός από την Κυβέρνηση, η ΕΠΟ προκαλεί και FIFA, UEFA
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 - 22:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η μια περίπτωση είναι η Ολιστική Μελέτη να γίνει νόμος από την Κυβέρνηση, αφού πρόκειται για αλλαγές που θέλουν η FIFA και η UEFA. Δεν πρόκειται να κατηγορηθεί για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Σημειώστε ότι η ΕΠΟ προκαλεί τις FIFA, UEFA, όχι μόνο την Κυβέρνηση, απορρίπτοντας κατ' ουσία την Ολιστική Μελέτη, όμως οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο κείμενο των 110 σελίδων είναι μονόδρομος και πρέπει να ψηφιστούν στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου. Αλλοίμονο, αν οι αξιωματούχοι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών είχαν σαν ...όνειρο να τους κρίνουν, ακόμη και να τους διορθώνουν οι σύμβουλοι της ΕΠΟ που στην πλειοψηφία τους είναι και πρόεδροι ΕΠΣ! Θα είχε χαθεί η μπάλα και δεν θα λειτουργούσε τίποτα στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τρεις φορές, το τελευταίο διάστημα, ήρθαν στην Ελλάδα αξιωματούχοι της για να επιβάλουν την Ολιστική Μελέτη.

Αρχικά, έστειλαν μέχρι και κλιμάκιο, με πρώτο και καλύτερο τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, για να... χτυπήσουν το «καμπανάκι» ότι οι αλλαγές είναι «επιβεβλημένες», όπως αναφέρθηκε και στο Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ για την προαναφερόμενη συνάντηση των απεσταλμένων τους με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Θόδωρο Ζαγοράκη. Στη συνέχεια, τις έστειλαν, έτοιμες και μεταφρασμένες τις αλλαγές, για να αποφύγουν ακριβώς αυτό που έκανε η ΕΠΟ, να μην προχωρήσει η ομοσπονδία σε «παρατηρήσεις-παρεμβάσεις» που, όπως είπαμε, δεν αποφεύχθηκε. Σαν να μην έφτανε αυτό, έστειλαν στην Τακτική ΓΣ που έγινε στις 25 Ιουνίου, τον Λούκα Νίκολα, ο οποίος ζήτησε «η Ολιστική Μελέτη να υλοποιηθεί πλήρως, ως πακέτο». Ο Νίκολα είναι ο παράγοντας που ανέλαβε να περάσουν οι αλλαγές του νέου καταστατικού της ΕΠΟ.

Τι έκανε η ΕΠΟ; Με τις «παρατηρήσεις-παρεμβάσεις» απέρριψε αυτές τις αλλαγές. Είναι «σα να σηκώνονται τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι», σύμφωνα με το λαϊκό ρητό! Όμως, για τις FIFA, UEFA είναι μονόδρομος και αναμένεται να παρέμβουν και να ζητήσουν από την ΕΠΟ να ψηφιστούν στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου. Όπως είχαν κάνει το 2016 με άλλες τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ, όπως είχαν κάνει το καλοκαίρι του 2019 που επέβαλαν την επέκταση του συμβολαίου του Περέιρα, για έναν χρόνο, στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η παραμονή του Πορτογάλου πέρασε από την ΕΕ, χωρίς να γίνει ψηφοφορία. Είναι η συνεδρίαση που αποχώρησαν οι παράγοντες που ανήκουν στο μπλοκ του νότου.

Άρα, τα πράγματα είναι σκούρα για την ΕΠΟ ενώ δεδομένη είναι και η βούληση της Κυβέρνησης να περάσουν οι αλλαγές. Επειδή η καταστατική ΓΣ γίνεται την άλλη Δευτέρα η εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται να φέρει εξελίξεις ώστε η ομοσπονδία να φτάσει στην ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης. Εννοείται ότι εκπρόσωποι των FIFA, UEFA θα είναι παρόντες στη ΓΣ.

Διαβάστε επίσης

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές απαιτούν την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης, αλλιώς θα σταματήσουν κάθε σχέση με την ΕΠΟ. Δείτε όλη την επιστολή. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Για 5 λόγους η ΕΠΟ πρέπει να ντρέπεται...

Για 5 λόγους η ΕΠΟ πρέπει να ντρέπεται...

Διαβάστε γιατί η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης είναι μονόδρομος. Τη θέλουν Κυβέρνηση, FIFA, UEFA αλλά η ομοσπονδία δεν κατάλαβε ότι τελείωσε! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.