Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολλοί διαιτητές δεν μπορούν να σταθούν στο γήπεδο

Πολλοί διαιτητές δεν μπορούν να σταθούν στο γήπεδο
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 - 21:45
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και μη χειρότερα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της ΚΕΔ. Ο Άγγλος δεν έχει αντιληφθεί ότι η διαιτησία δεν μπορεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός με τους ρέφερι που ήταν και επί Περέιρα στον πίνακα, επειδή με τα λάθη που έχουν κάνει δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, ενώ ξεχνά πως πέρσι το καλοκαίρι που ήταν να αναλάβει την ΚΕΔ «προκρίθηκε» στην ηγεσία της επειδή είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει σαρωτικές αλλαγές, ειδικά στον πίνακα των διαιτητών της Super League.

Παρόλα αυτά, θα είναι μια από τα ίδια χάλια. Ο Κλάτενμπεργκ την προηγούμενη σεζόν έδειξε ότι δεν έχει την τόλμη να γυρίσει σελίδα στη διαιτησία, μπας και... ξεφύγει από το πολύ χαμηλό επίπεδο, όπου την έχουν... θάψει. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δείχνει ότι είναι στον κόσμο του, επειδή θεωρεί πετυχημένη τη διαιτησία και θα κάνει μόνο 3-4 αλλαγές στον πίνακα των διαιτητών, όπως μεταδίδουν τα «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Δηλαδή, και την επόμενη σεζόν θα συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα. Σα να μην έφτανε αυτό ο Κλάτενμπεργκ πήγε να... βγάλει τους ξένους διαιτητές από τα ντέρμπι αλλά συνάντησε την αντίσταση της UEFA.

Κάτι θα ξέρουν στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία που επιμένουν να σφυρίζουν ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίοι αυξάνονται όσο δυσκολεύουν οι αγώνες καθώς τους ζητούν οι ομάδες. Κάτι θα ξέρουν στην UEFA οι οποίοι στις διοργανώσεις τους ορίζουν τους διεθνείς ρέφερι μόνο σε ματς μικρής σημασίας και μόνο του καλοκαίρι που οι αγώνες είναι πολλοί και δεν συμπληρώνουν.

Οι περισσότεροι ρέφερι του πίνακα έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους. Απέτυχαν και δεν το ξέρουν. Επίσης, ο κόσμος ξέρει και πως θα σφυρίξουν, δηλαδή ποια ομάδα θα αδικήσουν ή θα ευνοήσουν.

Διαβάστε επίσης

Η ΕΠΟ θάβει πιο βαθιά το ποδόσφαιρο

Η ΕΠΟ θάβει πιο βαθιά το ποδόσφαιρο

Ονειρεύεται ότι θα βρει τρόπο να ξεγελάσει τις FIFA, UEFA και να ψηφίσει έκτρωμα αντί για Ολιστική Μελέτη. Μια είναι η λύση: Οι αλλαγές να γίνουν νόμος. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Το σκάνδαλο της «κρυφής» ΚΕΔ

Το σκάνδαλο της «κρυφής» ΚΕΔ

Ξεπερνά κάθε όριο να μην λένε ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι για συμπλήρωση της ΚΕΔ και να δικαιολογούνται ότι πρόκειται για «σύσταση 3μελούς Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο»... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας!

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές απαιτούν την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης, αλλιώς θα σταματήσουν κάθε σχέση με την ΕΠΟ. Δείτε όλη την επιστολή. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.