Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κήδεψαν» το αυτοδιοίκητο και τώρα το θυμούνται!

«Κήδεψαν» το αυτοδιοίκητο και τώρα το θυμούνται!
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 21:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όταν... θυμούνται, χαίρονται στην ΕΠΟ που κανονικά δεν έπρεπε καν να ψελλίζουν τη λέξη «αυτοδιοίκητο» αφού είναι γνωστό τι έχει γίνει. Στην ομοσπονδία αποδεικνύουν ότι τα θέλουν όλα «μονά ζυγά» δικά τους, εκτός αν έχουν ασθενή μνήμη. Μιλάνε για αυτοδιοίκητο που δεν υπάρχει, επειδή το κατάργησε ο Κοντονής το έτος 2015. Πρώτα... αλώνισε αυτός, μετά ο Βασιλειάδης που επέβαλε μέχρι και αναδιάρθρωση και τελευταία παρακαλούσαν τον Αυγενάκη να την... τελειώσει, με την ενοποίηση της Super League 2 με τη Football League. Να μη θυμηθούμε και την επιδότηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ για να έχει η Ελλάδα τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, λες και τις άντεχε.

Για να... επιστρέψουμε στο αυτοδιοίκητο. Αυτοί οι ίδιοι που φαντάζονται ότι υπάρχει παρέμβαση, που δεν υπάρχει αλλά θέλουν ένα αφήγημα, είναι οι ίδιοι που το 2015 χειροκροτούσαν τον Κοντονή, όταν το καταργούσε, επειδή ήθελαν... εξυγίανση!

Μέχρι το 2015 υπήρχε αυτοδιοίκητο, καθώς ίσχυε η παράγραφος 12 του άρθρου 29 του νόμου 3479/2006, όπου ανέφερε τα εξής:

«12. Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της ρυθμίζονται αυτόνομα από την Ε.Π.Ο. και τα όργανα της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, καθώς και αυτούς που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία. Θέματα οικονομικού ελέγχου για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Ε.Π.Ο. από το κράτος, ελέγχου νομιμότητας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας υπόκεινται στην αποκλειστική ρυθμιστική αρμοδιότητα του κράτους».

Το παραπάνω κατάργησε ο Κοντονής με το άρθρο 15 του νόμου 4326/2015, όπου αναφέρει τα εξής: «1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου 29 τουΝ. 3479/2006, όπως ισχύει, καταργείται.

2. Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.),στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα,την κείμενη νομοθεσία, με δεδομένο ότι η Ε.Π.Ο. διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η Ε.Π.Ο.».

Άρα, στην ΕΠΟ κακώς έκαναν... μούτρα, όταν ο Αυγενάκης είπε ενώπιον των FIFA, UEFA ότι η ομοσπονδία δεν είναι πάνω από τους νόμους.

Διαβάστε επίσης

Το σκάνδαλο της «κρυφής» ΚΕΔ

Το σκάνδαλο της «κρυφής» ΚΕΔ

Ξεπερνά κάθε όριο να μην λένε ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι για συμπλήρωση της ΚΕΔ και να δικαιολογούνται ότι πρόκειται για «σύσταση 3μελούς Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο»... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας!