Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ίδιοι διαιτητές θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα

Οι ίδιοι διαιτητές θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 22:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με τον πίνακα των διαιτητών της Super League για τη σεζόν 2021-22. Ο λόγος είναι ότι παρέμειναν όλα τα μεγάλα «αστέρια» της... εξυγίανσης, οι διαιτητές που δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, εξαιτίας των λαθών που έχουν κάνει, οι διαιτητές που είναι η αιτία για την οποία έρχονται ξένοι ρέφερι, προκειμένου να σφυρίξουν στη Super League, ενώ όλες οι ομάδες ζητούν διαιτητές από το εξωτερικό. Επίσης, οι διεθνείς δεν είναι κοινής αποδοχής!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ προχώρησε σε «ψαλίδι» στον πίνακα των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας και από τους 28 μειώθηκαν στους 21. Όμως, οι επτά υποβιβάστηκαν στη Super League 2, άρα έχουν δεύτερη ευκαιρία και είναι οι: Μαλούτας (Ημαθίας), Βρέσκας (Πιερίας), Κοτσάνης (Δράμας), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Κουκούλας (Λέσβου), Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και Τσαγκαράκης (Χανίων).

Πάντως, υπάρχουν και ερωτηματικά: Με ποια κριτήρια υποβιβάστηκαν ο 39χρονος Μαλούτας και ο 40χρονος Ζαχαριάδης, ο οποίος σφύριξε εννέα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία; Γιατί να μη βγουν εκτός πινάκων εφόσον κρίθηκε ότι δεν έχουν προοπτική; Με ποια κριτήρια υποβιβάστηκε ο Βάτσιος για δεύτερη φορά στην καριέρα του; Η κάνει ή δεν κάνει! Με ποια κριτήρια υποβιβάστηκε ο Κοτσάνης ο οποίος έμπαινε μόνο στο VAR και έχει να σφυρίξει ματς της Super League από το 2019; Γιατί υποβιβάστηκαν οι Μαλούτας, Κουκούλας που δεν είχαν πιστοποίηση από το VAR και ορίζονταν μόνο ως τέταρτοι;

Αντίθετα, παρέμειναν οι υπόλοιποι επτά από τους νέους που ανέβασε πέρσι ο Περέιρα και χρειάστηκε να φτάσει ο Μάιος για να πιστοποιηθούν στο VAR, ώστε να μπορούν να σφυρίζουν και είναι οι: Γκάμαρης και Περράκης (Αθηνών), Τσέτσιλας (Γρεβενών), Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Αγγελάκης (Μακεδονίας), Γρατσάνης (Τρικάλων) και Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει θέμα με τον αριθμό των διαιτητών. Σε κάθε αγωνιστική τα ματς είναι επτά, άρα χρειάζονται 21, όσοι και οι ρέφερι του πίνακα, καθώς χρειάζεται επτά ρέφερι για το χορτάρι, επτά θα είναι τέταρτοι και επτά θα μπαίνουν στο VAR.

Παράλληλα, ο Κλάτενμπεργκ ομολόγησε και αποτυχία. Δεν ανέβηκε κανένας νέος διαιτητής. Δηλαδή, έκρινε ότι δεν αξίζει κανείς από τη Super League 2.

Άρα, δεν υπάρχει ελπίδα. Ο Κλάτενμπεργκ, μετά από έναν χρόνο στην ηγεσία της ΚΕΔ, προτίμησε με κάποιες... διορθώσεις να κρατήσει τους πίνακες του Περέιρα. Ο Άγγλος δεν τόλμησε να κάνει σαρωτικές αλλαγές τις οποίες είχε υποσχεθεί, αλλιώς δεν θα τον επέλεγαν να αναλάβει αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα. Επίσης, επειδή δεν έγιναν οι γραπτές εξετάσεις και τα αγωνιστικά τεστ, οι αξιολογήσεις έγιναν με άγνωστα κριτήρια.

Διαβάστε επίσης

Το περίεργο... κρυφτό της ΕΠΟ

Το περίεργο... κρυφτό της ΕΠΟ

Στις 9 Ιουλίου εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας και ο ΚΑΠ, όμως δεν αναρτήθηκαν ακόμη στο σάιτ της ΕΠΟ. Από πότε οι κανονισμοί είναι... απόρρητοι;