Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η UEFA δεν αστειεύεται, κοντά στην κατάρρευση η ΕΠΟ

Η UEFA δεν αστειεύεται, κοντά στην κατάρρευση η ΕΠΟ
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 21:27
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με αφορμή την αναβολή της ΓΣ της ΕΠΟ για τις 27 Αυγούστου, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί η Ολιστική Μελέτη, η UEFA προχώρησε στον οικονομικό αποκλεισμό της ΕΠΟ. Η οικονομική θηλιά σφίγγει ακόμη περισσότερο την ομοσπονδία που δεν έχει άλλη λύση για να πάρει οικονομική ανάσα και περίμενε πως και πως τα έξι εκατ. ευρώ της UEFA που αναλογούν σε τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων της Εθνικής και σε επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΕΠΟ φοβούνται οικονομική κατάρρευση και απόδειξη της κακής κατάστασης είναι ότι χρωστούν από πέρσι χρήματα από αμοιβές διαιτητών. Για αυτό και ο Ζαγοράκης δέχεται πιέσεις, εκτός από το ραντεβού με το Μέγαρο Μαξίμου, που ήδη έχει γίνει και έκαναν «μια τρύπα στο νερό», να κάνει προσπάθεια για να... μαλακώσει το θέμα της Ολιστικής Μελέτης.

Γενικά, στην ΕΠΟ όταν τα βρίσκουν σκούρα βάζουν μπροστά τον Ζαγοράκη. Το παράδοξο είναι ότι ο πρόεδρος δέχεται να μπαίνει... ασπίδα σε μια ομοσπονδία που έχει τη σφραγίδα συγκεκριμένων ομάδων, αν και τον επέλεξε η Κυβέρνηση. Παίρνει πρωτοβουλίες μέχρι και για τη διαιτησία!

Προκάλεσε εντύπωση το βήμα πίσω του Κλάτενμπεργκ, αν και επρόκειτο για άλμα, να δεχθεί να βάλει Έλληνες παράγοντες της διαιτησίας στην ΚΕΔ, με τη μορφή τριμελούς επιτροπής και μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δέχθηκε να μην ενισχυθεί το κορυφαίο όργανο της διαιτησίας με έναν ακόμη ξένο, αν και φέρονταν να είχε αποφασίσει να φέρει Πορτογάλο, μετά από παρέμβαση του Ζαγοράκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αγάπησε και τη διαιτησία ως επικεφαλής της ομοσπονδίας και αποφάσισε να τη σώσει. Απλά, έπρεπε να ξεπεράσουν και τον... σκόπελο από πού ξέρει τους Καλογερόπουλο, Μάνταλο, Θάνο που η προπαγάνδα, μέσω μηνυμάτων που... βάφτισαν ρεπορτάζ, τους έχει βάλει ήδη στην ΚΕΔ. Για αυτό βρήκαν το...παράθυρο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, άσχετα αν δεν προβλέπεται κάτι από τον κανονισμό διαιτησίας και με βάση αυτόν λειτουργεί η ΚΕΔ! Και μη χειρότερα!

Διαβάστε επίσης

Το περίεργο... κρυφτό της ΕΠΟ

Το περίεργο... κρυφτό της ΕΠΟ

Στις 9 Ιουλίου εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας και ο ΚΑΠ, όμως δεν αναρτήθηκαν ακόμη στο σάιτ της ΕΠΟ. Από πότε οι κανονισμοί είναι... απόρρητοι;