Ντουντούκα
Ξεκίνησε η αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βιάστηκε και... σκόνταψε η ΕΠΟ στο Μέγαρο Μαξίμου!

Βιάστηκε και... σκόνταψε η ΕΠΟ στο Μέγαρο Μαξίμου!
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021 - 22:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε μπούμερανγκ για την ΕΠΟ εξελίχθηκε η επίσκεψη (27/07) του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη, του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου και του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η ομοσπονδία βιάστηκε, μέσω διαρροών, να διατυμπανίσει ως... επιτυχία τόσο την επίσκεψη όσο και ότι για αλλάζει ο αθλητικός νόμος, όμως έμεινε στα κρύα του λουτρού.

Η Κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται λάθος ότι δεν βγήκε ανακοίνωση και αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι ΕΠΣ επηρεάστηκαν από τις... μπούρδες που διέρρευσαν, άρα εκτέθηκε (και) ο Ζαγοράκης αλλά και οι εν δυνάμει υποψήφιοι πρόεδροι (αν και στους δυο τρίτος δεν χωρεί).

Άλλωστε, ήταν αδύνατο ο Γεραπετρίτης να ακυρώσει έναν νόμο που ψήφισε η πλειοψηφία και συνάδει με την πολιτική της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Επίσης, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να ασχολείται με τα «θέλω» της ΕΠΟ και όχι με την Ολιστική Μελέτη που θέλουν οι FIFA, UEFA. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ολιστική Μελέτη προέκυψε μετά από συμφωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ Κρεγκ Κλαρκ. Άρα, θα είναι ήττα, όχι μόνο των FIFA, UEFA αλλά και τις Κυβέρνησης αν η ΕΠΟ περάσει το... έκτρωμα, που θεωρεί ότι είναι «παρατηρήσεις», στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου.

Η ΕΠΟ υπέβαλε αιτήματα, με τροπολογίες να αλλάξει ο αθλητικός νόμος για να γίνονται οι εκλογές στις ΕΠΣ με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και να ανασταλεί για έναν χρόνο η τελική υλοποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, ώστε να μην υπάρξουν αγωνιστικές συνέπειες για τα σωματεία. Η Κυβέρνηση θα τα εξετάσει, αφού πρώτα η ΕΠΟ υιοθετήσει πακέτο την Ολιστική Μελέτη και την περάσει από την έκτακτη ΓΣ.

Διαβάστε επίσης