Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ στα... δίχτυα των FIFA, UEFA

Η ΕΠΟ στα... δίχτυα των FIFA, UEFA
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 - 21:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ψήνεται» από την Ολιστική Μελέτη η ΕΠΟ! Η ομοσπονδία είναι «καζάνι που βράζει» αφού για περίπου δυο μήνες ψάχνει να... ξεφύγει από την ψήφιση των αλλαγών που αλλάζουν τη δομή της, όμως έχει από πάνω της τη σκιά των FIFA, UEFA.

Κάποιοι παράγοντες της ΕΠΟ προσπάθησαν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τους ξένους αξιωματούχους, τάχα για να κάνουν διάλογο, όμως ούτε στο μέτρο βλέπουν ό,τι έχει να κάνει με την ομοσπονδία. Εκείνο που μεταφέρουν είναι ότι περιμένουν ενημέρωση από τον Ζαγοράκη για το τι θα κάνουν οι ενώσεις στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου. Δεν υπάρχει υποχώρηση από την πλευρά τους, σχετικά με την 100 % ψήφιση του καταστατικού της ΕΠΟ, παρά τις σχετικές «μουρμούρες» από το Πάρκο Γουδή.

Ξέρουν ότι δεν έχουν λύση, όμως εξακολουθούν να ψάχνουν διάφορα σενάρια. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφωνίες εντός της ΕΠΟ. Το μπλοκ του νότου δεν θέλει την Ολιστική Μελέτη και, αν δεν βρει διέξοδο, θα αναβάλει τη ΓΣ. Δεν τολμούν να ψηφίσουν το... έκτρωμα που ετοίμασαν αντί της Ολιστικής Μελέτης, επειδή ελπίζουν να «ξεπαγώσουν» οι επιδοτήσεις αλλά και η δόση για τα τελευταία δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής που η ΟΥΕΦΑ δεν δίνει, ζητώντας να ψηφιστεί αυτούσιο το νέο καταστατικό.

Αντίθετα, στο μπλοκ του βορρά είναι πιο διαλλακτικοί. Η μόνη σημαντική αντίδρασή τους έχει να κάνει με το ότι δεν θέλουν οι νέες ποδοσφαιρικές ενώσεις (προπονητών, διαιτητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου, μπιτς σόκερ κτλ) να έχουν από δυο ψήφους, παρά από μια, επειδή θεωρούν ότι θα υπερισχύσει η ΑΕΚ στις ΕΠΣ. Στα υπόλοιπα δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης βρίσκεται στη μέση και ταυτόχρονα «πληρώνει» ότι άφησε να ηνία της ομοσπονδίας στον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου και στον Εκτελεστικό Γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση. Θα ήταν διαφορετικά να διοικούσε ο ίδιος, έστω και αν αφήνει πρόσωπα της εμπιστοσύνης του να παίρνουν πρωτοβουλίες. Πολλές φορές μπερδεύονται και μεταξύ τους, επειδή τυγχάνει ο Ζαγοράκης να έχει αλλάξει γνώμη (για διάφορους γνωστούς-άγνωστους λόγους) και επικρατεί ένα... αλαλούμ.

Η ουσία είναι ότι ο Ζαγοράκης ανέλαβε την υπόθεση «Ολιστική Μελέτη», εννοούμε την ενημέρωση των FIFA, UEFA. Εξίσου σημαντικό ότι η FIFA και η UEFA δεν βάζουν στην ίδια ζυγαριά τα αιτήματα της ΕΠΟ προς την Κυβέρνηση, για παράταση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και να υπερισχύει το καταστατικό των ΕΠΣ στις εκλογές. Αλλοίμονο αν γινόταν κάτι τέτοιο, επειδή θα ήταν σα να εκβίαζαν την Κυβέρνηση που επίσης δεν βλέπει στο μέτρο τις ΕΠΣ!

Διαβάστε επίσης