Ντουντούκα
Όλα τα μπορεί ο Θρύλος. Πάμε με φόρα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΕΠΟ: Ο πόλεμος της επικράτησης

ΕΠΟ: Ο πόλεμος της επικράτησης
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 - 22:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι είχες ΕΠΟ, τι είχε πάντα! Σα να μην έφτανε που η ομοσπονδία είναι ακατάλληλη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επιβάλλοντας την ισονομία και κρατώντας ίσες αποστάσεις από όλους, έχει και δικά της θέματα. Αυτά έχουν να κάνουν με τον αθέατο πόλεμο της επικράτησης μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου, που έχουν τις... βάσεις τους σε ΠΑΟΚ (= Σαββίδης) και ΑΕΚ (= Μελισσανίδης), αντίστοιχα. Τα δυο μπλοκ «ενώνονται» μόνο κατά του Ολυμπιακού, για αυτό και χαρακτηρίζουμε ακατάλληλη την ΕΠΟ.

Ο πόλεμος της επικράτησης έχει να κάνει με την Ολιστική Μελέτη και όχι μόνο. Όλα ξεκίνησαν την επομένη των εκλογών της 27ης Μαρτίου, καθώς είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια του μπλοκ του βορρά, επειδή οι ενώσεις που βρίσκονται υπό την... ομπρέλα του θεωρούν ότι είναι ριγμένες στις επιτροπές. Δεν έγινε μοιρασιά και τις προεδρίες πήραν μόνο παράγοντες από το μπλοκ του νότου. Εξαίρεση ήταν Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που προβλεπόταν από το καταστατικό να είναι πρόεδρος ο Ζαγοράκης, ενώ παρέμεινε ο Αντωνίου εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Σούπερ Λίγκα που ανήκει στο μπλοκ του βορρά αλλά όπως είπαμε «ενώνονται» μόνο κατά του Ολυμπιακού. Στον Ζαγοράκη, εδώ «ταιριάζει» αυτό που αναφέρουμε ότι δέχεται πόλεμο, δεν έδωσαν ούτε την προεδρία των δυο επιτροπών που είναι αρμόδιες για τις Εθνικές ομάδες, αν και ο ίδιος διατυμπάνιζε ότι αυτό τον ενδιαφέρει.

Δεν έλειψαν και οι κόντρες σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων, όπως για παράδειγμα, στις ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, Φθιώτιδας, Χίου, Κοζάνης κτλ, οι οποίες έγιναν τους δυο προηγούμενους μήνες και μετά την εκλογή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ. Διαφωνούν, μεταξύ τους, ακόμη και με την Ολιστική Μελέτη. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει οι νέες ενώσεις (Διαιτητών, Ποδοσφαιριστών, Προπονητών, Γυναικείου Ποδοσφαίρου, Μπιτς Σόκερ κτλ) να έχουν από δυο ψήφους επειδή η ΑΕΚ θα πάρει... κεφάλι και δεν θα τους έχει ανάγκη σαν συμμάχους.

Παράλληλα, το μπλοκ του νότου επέβαλε τον Παναγιώτη Δημητρίου ως αναπληρωτή πρόεδρο αλλά και εκτελεστικό γραμματέα τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Στις επαφές που έγιναν με τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αν κάποιος δεν ήξερε ποιος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ θα έλεγε ότι είναι ο Δημητρίου, ενώ μερίδιο «διεκδικούσε» και ο Αντωνίου. Ο Ζαγοράκης ήταν ωσεί παρών και μιλούσαν ο αναπληρωτής και ο αντιπρόεδρος. Για να δείτε πόσο δύσκολα περνάει, ο πρόεδρος της ΕΠΟ διαδίδει ότι θα παραιτηθεί αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός παρότι εξελέγη με 66 ψήφους στους 68 ψηφίσαντες.

Διαβάστε επίσης