Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε ο Ζαγοράκης αντέχει αυτή την ΕΠΟ

Ούτε ο Ζαγοράκης αντέχει αυτή την ΕΠΟ
Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ξέσπασμα του Ζαγοράκη, ο οποίος με δήλωσή του χαρακτήρισε άδικη την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στον Αρη για την υπόθεση Λάσκοφ δεν αποτελεί μόνο θέση υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δήλωση, και μάλιστα από την πλευρά του προέδρου της ΕΠΟ, η οποία οδηγεί και σε μια ακόμη ερμηνεία.

Ξεκάθαρα, ο Ζαγοράκης, σε μια δήλωση με μεγάλη σημασία, έβγαλε στη σέντρα το σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Πολλοί μπορεί να μιλήσουν για θεσμικό ατόπημα του προέδρου της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι παίρνω θέση για μια δικαστική απόφαση. Θα ήταν πιο βολικό να κρυφτώ πίσω από την ιδιότητα μου. Αυτό το κρυφτούλι, όμως, έφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να το συνεχίσω. Δε θα χρησιμοποιήσω το «εργαλείο των ισορροπιών» ως μέσο παραγοντικής επιβίωσης μου στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου. Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο. Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας», αναφέρει μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει το κρυφτούλι.

Ο Ζαγοράκης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας. Κατάλαβε ότι κάποιοι τον ήθελαν για... βιτρίνα! Δηλαδή, να φταίνε άλλοι ή για την ακρίβεια να τα κάνουν άλλοι, όπως συμφέρει σε συγκεκριμένη ποδοσφαιρική μερίδα, και να παίρνει ο ίδιος την ευθύνη. Κοινώς, έδειξε διατεθειμένος να σπάσει αβγά και να είναι σίγουρος ότι θα τους βρει μπροστά του.

Ούτε ο Ζαγοράκης αντέχει αυτή την ΕΠΟ. Μέχρι και ο πρόεδρός της επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ακατάλληλη ομοσπονδία. Θα ήταν χρήσιμο να μας πει τι έχει μάθει από τη μέχρι τώρα εμπειρία του καθώς μετρά πέντε μήνες στην καρέκλα της ΕΠΟ. Θα ήταν καλύτερο να μιλήσει με ονόματα.

Από την αρχή δεν τους είχε εμπιστοσύνη. Για αυτό και στην ΕΠΟ εγκαταστάθηκε ήδη δική του ομάδα με νομικό και οικονομολόγο. Μετά την δήλωσή του, με αφορμή την τιμωρία του Αρη, το ζητούμενο είναι να μην μείνει μόνο στα λόγια. Να προχωρήσει τις αλλαγές στην ΕΠΟ καθώς ακόμη και οι FIFA, UEFA ξέρουν ότι αυτή η ομοσπονδία είναι ακατάλληλη.

Ο Ζαγοράκης εγκατέλειψε τη... μοιρολατρία ότι θα παραιτηθεί επειδή δεν αντέχει. Να δούμε αν θα καταφέρει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Διαβάστε επίσης

Ο... Τοτός και το «γαϊτανάκι» του συστήματος

Ο... Τοτός και το «γαϊτανάκι» του συστήματος

Η κεντρική διαχείριση δεν μπορεί να είναι κανόνας, επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κανόνες. Αντί να μιμηθούν τον Ολυμπιακού, κάνουν μόνο πόλεμο. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.