Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φωνάζει για... σκούπα η Εθνική

Φωνάζει για... σκούπα η Εθνική
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί κατάντησαν την Εθνική. Να θεωρούνται «μεγαθήρια» για αυτή η Ανδόρα και το Σαν Μαρίνο, ακόμη και το Κόσοβο που βρίσκεται στη θέση 115 του πίνακα της FIFA. Η ομάδα βρέθηκε πιο κάτω από τον πάτο, την έριξαν στο νούμερο 48 της κατάταξης αλλά είναι «ο τελευταίος τροχός», επειδή είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα, παρά η εξυπηρέτηση μικροποδοσφαιρικών σκοπών (σ.σ. η κριτική είναι αγωνιστική).

Σα να μην έφτανε αυτό, τις τύχες της ανέλαβε ο Ολλανδός Φαν'τ Σχιπ. Ως ποδοσφαιριστής ήταν σπουδαίος, όμως επιλέχθηκε χωρίς σπουδαίο βιογραφικό και εμπειρία. Στην πατρίδα του πέρασε και δεν ακούμπησε, ενώ από το 2009 εργάστηκε στο Μεξικό και στην Αυστραλία.

Σα να μην έφτανε που ο ίδιος έδειχνε κατώτερος των περιστάσεων έχει καλέσει και παίκτες κατώτερους των περιστάσεων. Πάρτε μια φωτογραφία ολόκληρης της ομάδας και δείτε αν αυτούς που θα αναγνωρίσετε ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού. Ας μην μπούμε σε ονόματα...

Για αυτό η Εθνική Ελλάδας έχει φτάσει σε... επίπεδο να θεωρεί «μεγαθήρια» την Ανδόρα και το Σαν Μαρίνο και δεν μπορεί να κερδίσει ομάδες επιπέδου όπως το Κόσοβο, ομάδες που στο παρελθόν νικούσε μόνο με τη φανέλα της. Αυτή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, την οποία η... εξυγίανση κατάντησε χαρά για κάθε αντίπαλο.

Θυμηθείτε ότι ο Φαν'τ Σχιπ, στην Πρίστινα, παράταξε την ομάδα με αμυντικό σύστημα, με σύστημα 3-5-2, λες και έπαιζε με την... Μπαρτσελόνα και όχι με το Κόσοβο, αν και στην προπόνηση δούλευε το 4-2-3-1! Τόσο καιρό ο Ολλανδός είχε σαν... καραμέλα ότι η ομάδα δούλευε για να προκριθεί το μουντιάλ του Κατάρ, όμως στους τρεις αγώνες της προκριματικής φάσης (με Ισπανία, Γεωργία, Κόσοβο) παρουσίασε έναν... αχταρμά και μόνο από το Λιχτενστάιν και από το Γιβραλτάρ έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες προς την εστία! Και μη χειρότερα...

Το χειρότερο είναι ότι τον πίστευαν! Όταν η Εθνική δεν μπόρεσε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε όμιλο του Nations League σε όμιλο με αντιπάλους τη Σλοβενία και τη Μολδαβία.

Ο Φαν'τ Σχιπ έχει τελειώσει. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν τόσο ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης όσο και ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας. Αυτοί θα έπρεπε να επιλέξουν τον προπονητή, όμως τον επέλεξαν πρόεδροι ΕΠΣ! Πόσο λάθος είναι η ...συνταγή αποδεικνύεται από το ότι υπάρχουν δυο επιτροπές, η τεχνική επιτροπή και η αντίστοιχη των εθνικών ομάδων, στις οποίες πρόεδρος είναι ο Τάκης Παπαχρήστος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και μέλη είναι πρόεδροι των ΕΠΣ. Μάλλον, για να κρύβονται και να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη. Οι Κωνσταντινίδης, Φύσσας, Παπαχρήστος και οι υπόλοιποι των επιτροπών είναι οι πρώτοι που πρέπει να παραιτηθούν. Ο Φαν' τ Σχιπ έπρεπε να είχε φύγει εδώ και μήνες.

Διαβάστε επίσης

Ανωμαλία στο ποδόσφαιρο λόγω ΕΠΟ

Ανωμαλία στο ποδόσφαιρο λόγω ΕΠΟ

Η παραίτηση του Ζαγοράκη από την ομοσπονδία δεν δείχνει απλά ότι ο γιαλός είναι στραβός αλλά υπάρχουν μόνο βράχια. Σανίδα σωτηρίας η διοικούσα επιτροπή...

Ο... Τοτός και το «γαϊτανάκι» του συστήματος

Ο... Τοτός και το «γαϊτανάκι» του συστήματος

Η κεντρική διαχείριση δεν μπορεί να είναι κανόνας, επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κανόνες. Αντί να μιμηθούν τον Ολυμπιακού, κάνουν μόνο πόλεμο. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.