Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «καρφιά» Ζαγοράκη για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και το... σκοτεινό σχέδιο για Κλάτενμπεργκ

Τα «καρφιά» Ζαγοράκη για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και το... σκοτεινό σχέδιο για Κλάτενμπεργκ
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η παραίτηση Ζαγοράκη οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Αυτή η ΕΠΟ είναι ακατάλληλη για το ποδόσφαιρο, μόνο κακό κάνει να υπάρχει τέτοια ομοσπονδία που οδήγησε στην έξοδο τον αρχηγό της Εθνικής του 2004, τη στιγμή που αυτοί που έχουν τον έλεγχό της (σ.σ. αποτελεί κοινό μυστικό ότι είναι οι Μελισσανίδης, Σαββίδης) τον διαβεβαίωναν ότι θα τον στηρίξουν.

Κι όμως, ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε επειδή, όπως είπε στον Γεραπετρίτη, «κάθε μέρα μου έβαζαν τρικλοποδιές από την ΑΕΚ, με την ανοχή του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν αντέχεται άλλο», δηλαδή οι υποσχέσεις ήταν λόγια του αέρα. Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και αρχηγός της Εθνικής του 2004 δεν είχε τον έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, επειδή, παρότι του υποσχέθηκαν, δεν εξέλεξαν πρώην συμπαίκτες του (Χαριστέας, Ανατολάκης, Δ. Παπαδόπουλος, Σεϊταρίδης) που ήθελαν να σταθούν στο πλευρό του.

Αυτή ήταν η πρώτη τρικλοποδιά, το πρώτο φάουλ για κόκκινη κάρτα σε βάρος του Ζαγοράκη. Ακολούθησε το... καπέλωμα με την τοποθέτηση του Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ. Το ποτήρι ξεχείλισε με την ποινή στον Αρη (- 6) και έτσι το περασμένο Σάββατο (4/9) έστειλε το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να γίνει Ιφιγένεια».

Από τότε αυξήθηκαν και οι πιέσεις στον Ζαγοράκη. Το σύστημα που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο του έκανε επίδειξη δύναμης με τη διαρροή της... κωμωδίας Ρόουζ. Εκεί κατάλαβε ότι δεν υπάρχει γιατρειά και ότι η ΕΠΟ πρέπει να... γκρεμιστεί.

Ανωμαλία = Διοικούσα

«Σε καταλαβαίνω, έχεις δίκιο», του είπε ο Γεραπετρίτης. Ούτε η Κυβέρνηση ούτε η FIFA και η UEFA μπόρεσαν να επιβάλλουν τον Ζαγοράκη. Ένα... τσούρμο προέδρων ΕΠΣ, που έχουν εμπειρία μόνο από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον οδήγησαν στην έξοδο. Τι άλλο περιμένουν οι υπερκείμενες αρχές να επιβάλουν διοικούσα; Όταν ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής, και με τα παράσημα του Ζαγοράκη, δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στην ομοσπονδία! Αυτά δεν δείχνουν ανωμαλία στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Αφού δεν τα κατάφερε ο Ζαγοράκης, δεν υπάρχει άλλος!

Τα... χτυπήματα στον Κλάτενμπεργκ

Εχουν και... σκοτεινό σχέδιο για τον Κλάτενμπεργκ. Θέλουν να διώξουν τον πρόεδρο και όλους τους ξένους της ΚΕΔ. Ετσι τα εμπόδια κατά του Αγγλου διαδέχονται το ένα το άλλο:

-Τον εξέθεσαν στους διαιτητές, απορρίπτοντας την εισήγησή του να τους πληρώσουν τα τεστ για τον κορονοϊό, της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

-Τον εξέθεσαν, δεύτερη φορά, στους διαιτητές, επειδή ο Κλάτενμπεργκ ζήτησε να μην πληρώσουν τις συνδρομές τους, επειδή το απαγορεύει η ολιστική μελέτη και την επόμενη μέρα η ΕΠΟ τους κάλεσε να περάσουν από τα ταμεία των ΕΠΣ!

-Εξέθεσαν τον Κλάτενμπεργκ και στους συνεργάτες του. Δεν δέχονταν να προσλάβουν τον Μπένετ στην ΚΕΔ και ο Αγγλος πήγε στη FIFA που παρενέβη για να συμπεριληφθεί στο τιμ των συνεργατών. Ο Κλάτενμπεργκ είχε ανακοινώσει τον συμπατριώτη του Μπένετ στους διαιτητές ως υπεύθυνο παρατηρητών και η ΕΕ της ΕΠΟ δεν τον προσλάμβανε.

-Τον εξέθεσαν και επειδή δεν δέχθηκαν την εισήγησή του για τους τρεις Έλληνες συνεργάτες του στην ΚΕΔ...

- Ο Άγγλος ήταν στις ΗΠΑ αλλά δέχθηκε κριτική επειδή δεν ήταν παρών και δεν έστειλε άλλον από την ΚΕΔ. Η ΕΠΟ υποστήριξε ότι προσκλήθηκε, όμως ο ίδιος έστειλε επιστολή, με την οποία διέψευσε τον Φιλιππούση.

Διαβάστε επίσης

Ανωμαλία στο ποδόσφαιρο λόγω ΕΠΟ

Ανωμαλία στο ποδόσφαιρο λόγω ΕΠΟ

Η παραίτηση του Ζαγοράκη από την ομοσπονδία δεν δείχνει απλά ότι ο γιαλός είναι στραβός αλλά υπάρχουν μόνο βράχια. Σανίδα σωτηρίας η διοικούσα επιτροπή...