Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προκλήσεις: Ίδιοι διαιτητές, άλλες αποφάσεις για ίδιες φάσεις!

Προκλήσεις: Ίδιοι διαιτητές, άλλες αποφάσεις για ίδιες φάσεις!
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τους πήραν χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες και γελάνε μαζί τους. Οι ρέφερι της Super League σφυρίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά, δείχνουν ότι δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν συγκεκριμένες ομάδες. Έχουν πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα και δεν διστάζουν να αλλοιώσουν μέχρι και το VAR.

Οι διαιτητές έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία αλλοιώνει ακόμη και το πρωτάθλημα, εφόσον καθορίζονται αποτελέσματα από διαιτητικά λάθη. Εξαιτίας αυτής της φιλοσοφίας τα σφυρίγματά τους βρίσκονται στο κάδρο, αν και έχουν διεξαχθεί, μόλις τρεις αγωνιστικές.

Παράλληλα, ο Κλάτενμπεργκ, με την τηλεκριτική του, δείχνει να τα βάζει όλα κάτω από το χαλί, δίνει την εντύπωση ότι κάνει δημόσιες σχέσεις. Δεν καταλαβαίνει πως αυτός ο κατήφορος θα σταματήσει μόνο αν στείλει κάποιους διαιτητές σπίτι τους, όμως αυτός τους δίνει σερί ορισμούς. Είναι αδιανόητο, ο πρόεδρος της ΚΕΔ να μην παίρνει μέτρα για το 100-0 υπέρ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Στο ματς Ολυμπιακός-Απόλλων 4-1, ο Μανούχος (Αργολίδας) φώναξε τον Κουτσιαύτη (Αρτας) στο VAR για να δει το χέρι του Μπρούνο Αλβες και να δώσει πέναλτι, με το σκορ στο 1-0, όμως ο Κουτσιαύτης «ανακάλυψε» επιθετικό φάουλ του Μπα στον Ιωαννίδη. Δηλαδή, βλέπουμε ότι δυο ρέφερι έκριναν με διαφορετικά κριτήρια την ίδια φάση!

Στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2) είχαμε παράσταση του Κουμπαράκη (Κυκλάδων) και νέα παράσταση του Φωτιά (Πέλλας) στο VAR. Όλο το γήπεδο ζήτησε πέναλτι κατά των φιλοξενουμένων στην ανατροπή του Καρέλη από τον Βαρέλα στο 88', όμως δόθηκε επιθετικό φάουλ. Σύμπτωση κι αυτή, με τα επιθετικά φάουλ! Αν έδιναν το πέναλτι μαρς, θα γινόταν το 2-2. Ο Φωτιάς που ως VAR δεν έδωσε πέναλτι στον Βαλμπουενά (Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0). Ο Κουμπαράκης ήταν VAR στο Λαμία-Ολυμπιακός 1-2, όμως δεν παρενέβη για να δώσει ο Διαμαντόπουλος το πέναλτι υπέρ του Τικίνιο στο 58'.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΑΕΚ-Λαμία 1-0) ο VAR Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) δεν ειδοποίησε τον Ζαμπαλά (Ηπείρου) για να καταλογίσει το εξόφθαλμο πέναλτι, υπέρ της Λαμίας, σε ανατροπή του Καραμάνου από τον Σάκχοφ αλλά και να αποβάλει τον παίκτη της ΑΕΚ στο 85'. Ο Σιδηρόπουλος, μια αγωνιστική πιο πριν, ήταν VAR και στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1, φώναξε τον Μανούχο για να δώσει πέναλτι υπέρ του Μπίσεσβαρ, όμως οι δυο προαναφερόμενοι ρέφερι, στο ίδιο ματς, δεν είδαν την αποβολή του Σίντκλεϊ στο 15', ούτε το πέναλτι του Βαρέλα στον Μπαράλες στο 82'. Ο Βαρέλα έκανε πέναλτι σε δυο σερί αγωνιστικές, τα οποία δεν δόθηκαν.

-Ο Μανούχος έδωσε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν τον φώναξε ο Σιδηρόπουλος στο VAR, όμως ο Κουτσιαύτης ανακάλυψε επιθετικό φάουλ, όταν τον φώναξε ο Μανούχος για πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού!

-Ολοι αυτοί οι ρέφερι ορίστηκαν και την 4η αγωνιστική που γίνεται την Κυριακή (26/09) και τη Δευτέρα (27/09).

Διαβάστε επίσης

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η ΕΠΟ...

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η ΕΠΟ...

Η ομοσπονδία ήταν να συνεδριάσει την Τετάρτη (22/9), όμως τα μπλοκ των βορρά και νότου βρίσκονται στα χαρακώματα και η ΕΕ πήρε... παράταση για τη Δευτέρα 27/9...