Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάτι... τοξικό υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Κάτι... τοξικό υπάρχει στο ποδόσφαιρο
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 - 20:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ζαγοράκης και Μπουτσικάρης: Βίοι παράλληλοι! Ο πρώτος τα βρόντηξε από την προεδρία της ΕΠΟ, δεύτερος από την προεδρία της Super League. Δηλαδή, είχαν θέσεις-κλειδιά, έχουν παραδεχθεί ότι κάτι σάπιο υπάρχει το σύστημα του ποδοσφαίρου. Εμμέσως πλην σαφώς, αυτός είναι ο... κοινός παρονομαστής που ο Θοδωρής Ζαγοράκης τα βρόντηξε από την ΕΠΟ και τρεις εβδομάδες μετά ακολούθησε και ο Μπουτσικάρης από την προεδρία της Super League. Και οι δυο, ειδικά ο πρώτος που είναι και Ευρωβουλευτής της ΝΔ, είχαν «ανοιχτή γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου, άρα η Κυβέρνηση ξέρει καλά, από πρώτο χέρι, ότι η κατάσταση δεν έχει πάτο, τα βλέπουν και οι FIFA, UEFA, χωρίς να κάνουν κάτι να τα σταματήσουν. Η Ολιστική Μελέτη δεν φαίνεται να αρκεί, επειδή δεν θα εφαρμοστεί σωστά από αυτούς που δεν την ήθελαν. Θα ήταν χρήσιμο να μιλήσουν με ονόματα, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν σε λεπτομέρειες, σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στην έξοδο.

Εφόσον φεύγουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ακολουθεί ο πρόεδρος της Super League και εξ οφίτσιο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας βγαίνει το συμπέρασμα όχι μόνο ότι δεν υπάρχει κανονικότητα, παρά υπάρχει ανωμαλία. Το σάπιο σύστημα που λέγαμε...

Στην δήλωση παραίτησής του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε σε «τοξικό κλίμα» και «ενόχους», ενώ ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο οποίος παραμένει τυπικά μέχρι να γίνουν εκλογές, τα... βρόντηξε, επειδή επικρατούν «ακραίες συνθήκες, τόσο στη Λίγκα, όσο και στην ΕΠΟ».

Περισσότερο αναλυτικός ήταν ο Ζαγοράκης, επειδή έκανε γραπτή δήλωση και σταχυολογούμε κάποια σημεία που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα:

-«Μίλησα για μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε, αφήνοντας στην άκρη όλα όσα δημιουργούν συνθήκες διχασμού. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η ώρα αυτή δεν έχει έρθει ακόμη».

-«Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο ένοχοι. Όλοι μας φταίμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι μας φέρουμε μερίδιο ευθύνης».

-«Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, όπου ο καθένας διεκδικεί μονίμως το ρόλο του θύματος, τόσο θα μικραίνει το άθλημα στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων. Το μόνο θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος».

Από την πλευρά του ο Μπουτσικάρης αρκέστηκε σε διαρροή. Για να θάψει ότι η παραίτησή του «έχει να κάνει με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν, τόσο στη Λίγκα, όσο και στην ΕΠΟ και οφείλεται σε λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού» το σύστημα έδωσε βάση στις... παγωμένες σχέσεις του με τον Αλαφούζο. Όμως, ακόμη κι αυτό δικαιώνει να περί μη κανονικότητας, επειδή δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκαν αυτοί που κάνουν κουμάντο.

Διαβάστε επίσης

Το σκάνδαλο έχει... σφραγίδα, μονόδρομος η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Το σκάνδαλο έχει... σφραγίδα, μονόδρομος η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τον Κούγια πρέπει να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι έκπτωσης των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη αλλά και όσων ψήφισαν στην ΕΕ της ΕΠΟ υπέρ της της κατάργησης της αδειοδότησης