Ντουντούκα
Και τώρα ο ΠΑΟΚ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το σκάνδαλο έχει... σφραγίδα, μονόδρομος η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Το σκάνδαλο έχει... σφραγίδα, μονόδρομος η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021 - 15:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το σκάνδαλο της ΕΠΟ, πλέον έχει τη «σφραγίδα» του Διαιτητικού Δικαστηρίου, καθώς δεν είχε προηγούμενο η απόφαση-έκτρωμα που καταργούσε τα κριτήρια αδειοδότησης για έντεκα ομάδες της Super League 2. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας έβγαλε στη... σέντρα μια ολόκληρη ομοσπονδία με την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, έχοντας έννομο συμφέρον, καθώς η ΑΕΛ μετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Πλέον, είναι μονόδρομος να παρέμβει αυτοβούλως η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, προκειμένου να εξετάσει και να κρίνει, αν συντρέχουν λόγοι έκπτωσης του αναπληρωτή προέδρου, Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του Κλέαρχου Τζαφέρη. Επίσης, πρέπει να εξετάσει και να κρίνει αν υπάρχουν λόγοι έκπτωσης των μελών της ΕΕ της ομοσπονδίας οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Μεγάλο θέμα υπάρχει και για το νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ που εισηγήθηκε να παρθεί η απόφαση που ακύρωσε ο Αλέξης Κούγιας με την προσφυγή της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει παρέμβει αυτοβούλως κι άλλες φορές στο παρελθόν και θα δώσει δικαιώματα αν δεν το κάνει, μετά το... πιστοποιημένο σκάνδαλο και μάλιστα από ένα δικαστήριο όπως το Διαιτητικό που στελεχώνεται από Αρεοπαγίτες. Έχει παρέμβει και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, πριν καν βγει δικαστική απόφαση και αποδειχθεί σκευωρία, όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ, σε υπόθεση για καταγγελίες περί παρεμβάσεων σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Η απόφαση της ΕΠΟ που κατάργησε τα κριτήρια αδειοδότησης για συγκεκριμένες ομάδες ακυρώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο και τίναξε στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League 2. Είναι δεδομένο, με βάση τη δικαίωση της ΑΕΛ, ότι η ευθύνη ανήκει στη ΕΠΟ που νόμισε ότι το ποδόσφαιρο είναι «ζούγκλα» και ότι δεν υπάρχουν αθλητικοί δικαστές για να διαφυλάξουν την τήρηση των κανονισμών.

Διαβάστε επίσης

Κάτι... τοξικό υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Κάτι... τοξικό υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Το φωνάζουν οι παραιτήσεις των Ζαγοράκη, Μπουτσικάρη από τις προεδρικές καρέκλες των ΕΠΟ και Super League, αντίστοιχα. Ούτε οι... εξυγιαντές αντέχουν τους... εξυγιαντές!