Ντουντούκα
ΠΑΟΚ, έρχεσαι;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η... παρέλαση των προκλήσεων της ΕΠΟ

Η... παρέλαση των προκλήσεων της ΕΠΟ
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 - 22:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»... Μπορεί η ΕΠΟ να είχε εκλογές στις 27 Μαρτίου, όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γύρισε σελίδα. Για να είμαστε ακριβείς τα πράγματα δεν έμειναν τα ίδια με την εποχή Γραμμένου, έγιναν χειρότερα

Όπως αναμενόταν ο κατήφορος συνεχίστηκε μετά την άτακτη φυγή του Ζαγοράκη και ΕΠΟ σημαίνει μόνο προκλήσεις που δεν έχουν τελειωμό. Διαβάστε τα επτά απαράδεκτα της ΕΠΟ που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανονικότητα και ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό είναι μονόδρομος η παρέμβαση της Κυβέρνησης αλλά και των FIFA, UEFA.

Αναλυτικά:

1) Το σκάνδαλο με τις αδειοδοτήσεις στην SL 2 που έχει τη σφραγίδα του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Είναι το πιο... φρέσκο καθώς η «βόμβα» έσκασε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την προσφυγή του Κούγια. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της ΕΕ που ακολούθησε και έγινε την περασμένη Πέμπτη, μέχρι και ο Μάκης Γκαγκάτσης εξέφρασε ντροπή που είναι μέλος της ομοσπονδίας και δεν έκρυψε ότι φοβάται την παρέμβαση εισαγγελέων!

2) Οι παραιτήσεις των Ζαγοράκη, Μπουτσικάρη, με καταγγελίες, λόγω τοξικότητας και επειδή το σύστημα τους έβαζε εμπόδια. Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ, αν και πρόεδρος κοινής αποδοχής, δεν περνούσε η άποψή του. Ακολούθησε και ο Μπουτσικάρης που ήταν πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ «και η παραίτησή του έχει να κάνει με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν, τόσο στη Λίγκα, όσο και στην ΕΠΟ».

3) Το... θάψιμο της Ολιστικής Μελέτης, πριν μερικές μέρες την έστειλαν στην UEFA, αγνοείται αν εστάλη στο Ειρηνοδικείο, κανείς δεν ξέρει τι ψήφισαν.

4) Η ομολογία-σοκ του νομικού συμβούλου, Βασίλη Σαράκη στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΕΕ την περασμένη Πέμπτη (7/10), με αφορμή το... χαστούκι από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ότι «μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη», όπως φέρεται να παραδέχθηκε.

5) Η πρόσθετη παρέμβαση κατά του Ολυμπιακού στην προσφυγή των «ερυθρόλευκων» στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την κεντρική διαχείριση, ενώ πρόκειται για διαμάχη στην Super League. Κατά σύμπτωση, πρόσθετη παρέμβαση έκαναν και οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

6) Παίρνουν αποφάσεις που δεν ανακοινώνουν. Παράδειγμα η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που κατάργησε τις αδειοδοτήσεις, οι προσλήψεις στην ΚΕΔ, του διευθυντή επικοινωνίας κτλ...

7) Ο πόλεμος στον Κλάτενμπεργκ. Παραδείγματα: Ο Αγγλος αναγκάστηκε να πάει στην UEFA για να δεχθούν την πρόσληψη του Στιβ Μπένετ στην ΚΕΔ, ενώ είπαν ένα ακόμη «όχι» στην εισήγησή του να πληρωθούν οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League τις δαπάνες για τα περσινά τεστ κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης