Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 7 επιχειρήματα στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Τα 7 επιχειρήματα στο Διαιτητικό Δικαστήριο
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 00:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε μετωπική σύγκρουση με το σύστημα του ποδοσφαίρου ήρθε ο Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου την Πέμπτη (14/10) έδωσε μια σημαντική νομική μάχη κατά της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24. Η απόφαση για την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Super League αναμένεται να βγει την επόμενη εβδομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν επτά βασικά νομικά επιχειρήματα:

1) «Υπάρχει ακυρότητα απόφασης της Λίγκας, υπάρχει παράβαση διάταξης, με βάση το καταστατικό και το νόμο»

2) «Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά είναι βασική πηγή, τα ποσά προκύπτουν από επενδύσεις, δεν θέλουμε τις δικές μας να τις σφετεριστούν άλλες ΠΑΕ που δεν επενδύουν και να διανείμουν τα συγκεκριμένα έσοδα με σκοτεινά κριτήρια».

3) «Από το νόμο προκύπτει ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία του Διαιτητικού Δικαστηρίου, το αποδέχονται και τα όργανα του ποδοσφαίρου, άρα πρέπει να βγάλει απόφαση».

4) «Έχουμε έννομο συμφέρον κατά της κεντρικής διαχείρισης. Δεν μπορεί να επιβληθεί ως υποχρεωτική. Υπάρχει γνωμοδότηση που δέχεται ακυρότητα της ΓΣ της Λίγκας. Είναι καταχρηστικές οι ψήφοι των 12 ΠΑΕ υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, προσβάλουν δικαίωμα της ομάδας μας».

5) «Καθιστά σκοτεινό το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης η πλευρά της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει κείμενο καταστατικού της ΕΠΟ, δεν έχει κατατεθεί στο ειρηνοδικείο, είναι... μυστηριώδης τροποποίηση».

6) «Η κεντρική διαχείριση ίσχυε και στο παρελθόν αλλά ήταν προϊόν συμφωνίας ομάδων. Το 2015 ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αποχώρησαν και ουδείς αμφισβήτησε δικαίωμα να διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα».

7) «Καταθέσαμε προσφυγή και στα πολιτικά δικαστήρια επειδή η Super League δεν θέλει να εκδοθεί απόφαση από Διαιτητικό Δικαστήριο και επικαλείται δήθεν έλλειψη δικαιοδοσίας, δήθεν αοριστία της προσφυγής μας. Το κάναμε και για τη δόλια τακτική των αντιδίκων που την προηγούμενη φορά ζήτησαν αναβολή».

Υπενθυμίζουμε ότι υπέρ της Super League έχουν προσφύγει η ΕΠΟ και δέκα ομάδες, μεταξύ αυτών η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης