Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Αδιόρθωτοι και σε κακά χάλια οι διαιτητές!

Αδιόρθωτοι και σε κακά χάλια οι διαιτητές!
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 10:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η κατάσταση στην ελληνική διαιτησία «φωνάζει» από μόνη της. Οι Έλληνες ρέφερι δεν διορθώνονται με τίποτα και αντί να γίνονται βήματα προόδου, κάνουν… παρέλαση προς το σκοτάδι.

Όλα αυτά δείχνουν και τις ευθύνες του Κλάτενμπεργκ, καθόλου τυχαίο ότι η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική, και ο Άγγλος θα πρέπει να τις αναλάβει. Φοβάται το σύστημα και δεν το κάνει;

Μόνο με… σκούπα και με ξένους διαιτητές θα σωθεί η διαιτησία καθώς οι Ελληνες ρέφερι ξεπέρασαν τα όρια. Αντί ο πρόεδρος της ΚΕΔ να αρχίσει να καρατομεί διαιτητές, αυτός τους περιβάλει με ασυλία και τους δίνει σερί ορισμούς, έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Επίσης, πρέπει να αρχίσει να φέρνει περισσότερους ξένους, ο Ευαγγέλου στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 και ο Σιδηρόπουλος στο ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0 απέδειξαν ότι πρέπει να έρχονται όχι μόνο σε ντέρμπι αλλά και σε άλλα ματς μεγάλης σημασίας.

Τι νόημα έχει να σφυρίζει ο Ευαγγέλου (Αθηνών), ο οποίος έκανε (σε ένα ακόμη ματς) λάθη μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού; Με συνυπεύθυνο και τον Τζοβάρα (VAR) στους «Ζωσιμάδες» καταλογίστηκε ανύπαρκτο πέναλτι σε ακούσιο χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ, ενώ δεν αποβλήθηκε ο Περέα.

Όταν διεθνείς διαιτητές όπως οι Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος δεν βλέπουν όχι ένα αλλά δυο πέναλτι-μαρς κατά της ΑΕΚ δεν αξίζει να είναι διαιτητές. Στο 19’ και στο 29’, δηλαδή στο 0-0 και μετά το 1-0, ο Ρότα ανέτρεψε τους Κλωναρίδη και Κουλούρη. Όμως, ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν το είδε, ενώ ο Σιδηρόπουλος αλλοίωσε το VAR, κάτι που ισοδυναμεί με μεγάλο θράσος. Ο Σιδηρόπουλος που έχει κάνει λάθη, είτε ως ρέφερι είτε ως VAR, σε όλα τα ματς.

Οι αποδείξεις ότι οι Έλληνες ρέφερι δεν σφυρίζουν 50-50 είναι οι εξής:

-Χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2, πέναλτι έδωσε ο Ευαγγέλου (Αθηνών) που επιβεβαίωσε ο VAR Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Μια λάθος απόφαση…

-Χέρι στήριξης του Αϊτόρ στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, αρχικά ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδωσε πέναλτι, όμως, σωστά, παρενέβη ο Τζήλος (VAR) και το πήρε πίσω.

-Χέρι στήριξης του Μύγα στο ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0, όμως δεν ασχολήθηκε ο Τζοβάρας (που ήταν VAR) στα Γιάννινα!

-Στο ματς ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0 ο Σιδηρόπουλος φώναξε τον Παπαδόπουλο στην οθόνη και έδωσε επανάληψη σε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ επειδή μπήκαν παίκτες μέσα στην περιοχή.

-Στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 μπήκαν παίκτες μέσα στην περιοχή και στην εκτέλεση πέναλτι του ΠΑΣ, όμως οι Ευαγγέλου, Τζοβάρας δεν έκαναν το ίδιο!

Διαβάστε επίσης