Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σσσσς! Βαφτίζουν το κρέας... ψάρι

Σσσσς! Βαφτίζουν το κρέας... ψάρι
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 - 00:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σιγά μην περιμέναμε να μας μάθουν τους κανονισμούς! Είναι σα να ρωτούσε κάποιος για συγκεκριμένο προορισμό, ενώ υπάρχουν ταμπέλες, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει και δεν χρειάζεται GPS. Παράλληλα, ο κανονισμός είναι ένας, εννοείται πως δεν έχει να κάνει με τις ομάδες, όπως τον μεταφράζουν αυτοί που τα τελευταία χρόνια μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο, δηλαδή κατά το δοκούν. Ναι, μόνο για τα «παπαγαλάκια» υπάρχει άλλος κανονισμός για τον Ολυμπιακό και άλλος για τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Το 50-50 στη διαιτησία δεν υπάρχει, κι αυτό «φροντίζουν» να το αποδεικνύουν οι ρέφερι. Σα να μην έφταναν τα λάθη στην διαιτησία, έρχεται και η προπαγάνδα για να συμμαζέψει την κατάσταση και για να το καταφέρει βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Για αυτό και όλα τα παραπάνω σχόλια.

Η λύση για τον Κλάτενμπεργκ είναι μια, να αρχίσει να επιβάλει τιμωρίες και (γιατί όχι;) να αρχίσει να στέλνει διαιτητές στο σπίτι τους. Η κατάσταση εξελίσσεται σε ...ρουτίνα αδικίας! Και την έκτη αγωνιστική οι διαιτητές απέδειξαν ότι παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις, ανάλογα με τις ομάδες, για φάσεις-καρμπόν.

Ενώ στα Γιάννινα δόθηκε πέναλτι σε χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ, με διαιτητή τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και τον Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στο VAR. Στο ίδιο γήπεδο, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0, ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι στήριξης του Αϊτόρ, όμως παρενέβη ο Τζήλος (Λάρισας), τον κάλεσε στην οθόνη και το πήρε πίσω (59'). Επίσης, ο Τζοβάρας ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0, όπου υπήρξε χέρι στήριξης του Μύγα (47') και δεν καταλόγισε κάτι.

Στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 έπρεπε να δοθεί επανάληψη καθώς στην εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε μπήκαν παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το ίδιο έγινε και στο ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0, στην εκτέλεση του Τσούμπερ μπήκαν μέσα παίκτες της ΑΕΚ, ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) κάλεσε τον Παπαδόπουλο για ανασκόπηση της φάσης και έδωσε επανάληψη. Ο Τσούμπερ αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση, όμως σκόραρε ο Βράνιες, ενώ στην δεύτερη εκτέλεση ο Τσούμπερ ήταν εύστοχος.

Γιατί στο ένα γήπεδο είχαμε... έτσι και στο άλλο... γιουβέτσι; Οι κανονισμοί είναι ίδιοι, δεν είναι διαφορετικοί!

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως για τους διαιτητές ...μέτρησε με ποια ομάδα έχει να κάνει η κάθε φάση. Όπως, στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ατρόμητος ζήτησε δυο πέναλτι, δεν δόθηκε κανένα, παρόλα αυτά οι Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος «έτρεξαν» στην... άσπρη βούλα για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα τα έκαναν «γαργάρα» οι ρέφερι, τα έκανε και η προπαγάνδα τους. Όμως, στον Ολυμπιακό, για να επανέλθουμε στα Γιάννινα, ο Ευαγγέλου «ανακάλυψε» πέναλτι σε χέρι στήριξης!

Διαβάστε επίσης