Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αποδείξεις ότι ο Κλάτενμπεργκ είναι αφεντικό στη διαιτησία

Οι αποδείξεις ότι ο Κλάτενμπεργκ είναι αφεντικό στη διαιτησία
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 - 00:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τέλος ο Μανώλης Σκουλάς από τη διαιτησία, όπως ανακοίνωσε στην επιστολή του προς την ΕΠΣ Θεσσαλίας που είναι η ένωσή του. Μπορεί να μην το αναφέρει, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η αποχώρησή του οφείλεται στο γεγονός ότι ο 35χρονος τέως ρέφερι δεν δηλώθηκε στη λίστα των διεθνών που έστειλε ο Κλάτενμπεργκ στη FIFA για το έτος 2022.

Ποιο είναι το μήνυμα των εξελίξεων; Με την αποχώρηση του Σκουλά και το ότι από το νέο έτος δεν θα ήταν διεθνής, ενώ το σήμα της FIFA χάνει κι ένας ακόμη ρέφερι...

Το μήνυμα, ή αν προτιμάτε το συμπέρασμα είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ εμφανίζεται ως το απόλυτο αφεντικό στη διαιτησία, απόδειξη ότι σε αυτόν επικεντρώνεται ο Σκουλάς στην επιστολή του, αφού μόνο ο Αγγλος μπήκε στο στόχαστρό του. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, κάνοντας αλλαγές στον πίνακα των διεθνών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν δηλώθηκε ένας ακόμη, ενώ στη θέση τους μπήκαν οι Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Μανούχος (Θεσσαλίας), δείχνει ότι θέλει να την οδηγήσει σε νέα σελίδα.

Ο Σκουλάς έγινε διεθνής το 2019, την εποχή του Περέιρα, την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο Περικλής Λασκαράκης που, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από τη ένωση όταν τσακώθηκε με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Νωρίτερα, τη σεζόν 2016-17, ο 35χρονος τέως ρέφερι ανέβηκε στη Super League επί Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Αφήνουμε τον Σκουλά και περνάμε στον Κλάτενμπεργκ, στις υπόλοιπες αποδείξεις ότι ο Αγγλος είναι αφεντικό στη διαιτησία. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δείχνει ότι δεν υπολογίζει ούτε την ΕΠΟ ούτε σε κανέναν άλλον. Έτσι, έκανε καταγγελία κατά της ομοσπονδίας στη FIFA, όταν δεν τον άφηναν να προσλάβει τον συμπατριώτη του, Στιβ Μπένετ ως υπεύθυνο παρατηρητών στην ΚΕΔ, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να αναδιπλωθεί και να συμφωνήσει με την εισήγηση του Αγγλου. Άλλη μια απόδειξη είναι ότι δεν ενημέρωσε καν την ομοσπονδία για τις αλλαγές στον πίνακα των διεθνών, στέλνοντας απευθείας στη FIFA τη σχετική λίστα. Δεν την έστειλε ούτε για τα μάτια του κόσμου στην ΕΕ, όπως γινόταν στον παρελθόν. Ακόμη, είναι ξεκάθαρο ότι ο Κλάτενμπεργκ λογοδοτεί μόνο στις FIFA, UEFA.

Εκτός από την ανανέωση στον πίνακα των διεθνών, αλλάζοντας τους δυο από τους επτά, ο είχε προηγηθεί και η μίνι ανανέωση του καλοκαιριού στον πίνακα της Super League, όταν ο Κλάτενμπεργκ μείωσε τους ρέφερι από 28 σε 21, χωρίς να ανεβάσει κανέναν ρέφερι από τη δεύτερη κατηγορία, για να μην έχουν κάποιοι να παινεύονται ότι αυτοί τους ανέβασαν!

Διαβάστε επίσης