Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ και η Super League δεν αλλάζουν, ο πόλεμος μαίνεται

Η ΕΠΟ και η Super League δεν αλλάζουν, ο πόλεμος μαίνεται
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 - 23:27
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια μεγάλη δικαστική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός με την ακύρωση της κεντρικής διαχείρισης, μια νίκη που εξέθεσε, όχι μόνο τη Super League αλλά και την ΕΠΟ που δεν είχε κανένα πρόβλημα να ρίξει τις μάσκες της, κάνοντας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, αν και επρόκειτο για διαμάχη που αφορούσε τη διοργανώτρια, δηλαδή μια διαμάχη μεταξύ των ΠΑΕ. Τα συμπεράσματα για την ΕΠΟ είναι δεδομένα και παράλληλα επιβεβαιώνονται, κατά καιρούς, όπως στην περίπτωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Τι επιβεβαιώνεται; Η ΕΠΟ δεν είναι υπέρ της ισονομίας και των ίσων αποστάσεων. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η πλειοψηφία είναι η ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ ακολουθεί για να λένε ότι είναι παρόντες στα κέντρα αποφάσεων, όμως οι Θεσσαλονικείς χάνουν αν συγκρουστούν με το μπλοκ του νότου, χάνουν μέχρι και για το θέμα του καταρτισμού των ομίλων της Γ' Εθνικής όπου συμμετέχουν ομάδες που ανήκουν σε ΕΠΣ του μπλοκ του βορρά. Μια ΕΠΟ που δεν δίστασε να πάει ακόμη και κόντρα στον καταστατικό της, να μην αναγνωρίσει την αρμοδιότητά του Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκειμένου να είναι οι παράγοντές της να είναι αρεστοί στους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και στο σύστημα του ποδοσφαίρου.

Αυτό, ασφαλώς, και είναι σημείο αναφοράς για αυτή την ΕΠΟ. Στην ποδοσφαιρική πιάτσα ξέρουν ότι οι μισοί (και λίγο παραπάνω) σύμβουλοι είναι επιλογής του Μελισσανίδη και οι άλλοι μισοί του Σαββίδη. Αρα, δεν υπάρχει κανονικότητα.

Ο Ολυμπιακός είναι μόνος εναντίον όλων. Αποδεικνύεται, όχι μόνο στην περίπτωση της ΕΠΟ, αλλά και στην περίπτωση της Super League, όπου οι Αχιλλέας Μπέος και Βασίλης Γκαγκάτσης προσπάθησαν να κάνουν κουμάντο στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24. Από την αρχή φώναζε ότι δεν προβλέπεται από το νόμο, για αυτό και δικαιώθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Οπως αναφέρθηκε και στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, δεν ήθελε άλλες ΠΑΕ να σφετεριστούν τις επενδύσεις του και να διανείμουν τα έσοδα με «σκοτεινά κριτήρια», όπως επίσης ειπώθηκε.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι θα τους ταράξει στη νομιμότητα. Δεν πρόκειται να τους χαριστεί. Για αυτό και έχασαν τον ύπνο τους.

Διαβάστε επίσης