Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεφτιλίστηκε η διαιτησία σε Τούμπα και Αγρίνιο

Ξεφτιλίστηκε η διαιτησία σε Τούμπα και Αγρίνιο
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 23:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ξεκίνημα της 8ης αγωνιστικής θα πρέπει να κάνει τον Κλάτενμπεργκ να ντρέπεται για την ελληνική διαιτησία. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι στον πίνακα της Super League υπάρχουν ρέφερι που είναι ακατάλληλοι να σφυρίζουν και πρέπει να πάνε σπίτια τους. Είναι μονόδρομος, αν ο πρόεδρος της ΚΕΔ θέλει να σώσει την ελληνική διαιτησία.

Ο Φωτιάς (Πέλλας) στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 και οι Κουτσιαύτης (Άρτας) και Ευαγγέλου (Αθηνών) στο ΠΑΟΚ-Απόλλων 4-1 ξεφτίλισαν τη διαιτησία. Ύστερα απορούν οι Έλληνες διαιτητές γιατί δεν παίζουν σε ντέρμπι, όταν τα κάνουν μαντάρα σε ματς όπως στα προαναφερόμενα και το μόνο που τους νοιάζει είναι να σφυρίζουν 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού!

Στο Αγρίνιο ο Φωτιάς χρειάστηκε VAR για να δώσει ένα πέναλτι-μαρς του Μελίσσα στον Βαλμπουενά στο 60'. Δηλαδή, αν στο VAR δεν ήταν ξένος, ο Ολλανδός Ρούπερτι, δεν θα έδιναν αυτή την πεναλτάρα; Κι όμως, χρειάστηκε πάνω από 3' για να καταλογίσει μια εξόφθαλμη παράβαση! Πάλι καλά που δεν ζήτησε βοήθεια κοινού για να δώσει το πέναλτι μαρς! Έβαζε το αυτί στο ακουστικό; Τι σόου ήταν αυτό; Οι διαιτητές δεν είναι για να εφαρμόζουν τον κανονισμό;

Στην Τούμπα το... τερμάτισαν οι διαιτητής Κουτσιαύτης και ο VAR Ευαγγέλου. Για την ακρίβεια ...ξεφτίλισαν τη διαιτησία.

Με το... καλημέρα, στο 3', ο Κουτσιαύτης σφύριξε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς ο Τουτουαρίμα είχε το πόδι του πατημένο στο έδαφος και ο Τέιλορ δημιούργησε την επαφή και έκανε μια «βουτιά» που είναι για πολλά γέλια! Κι όμως, ο Ευαγγέλου συμφώνησε με το «θέατρο» του Τέιλορ και δεν συνέστησε στον διαιτητή του μας να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Επίσης, στην εκτέλεση δύο παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν μέσα στην περιοχή και έπρεπε ο VAR (Ευαγγέλου) να συστήσει επανάληψη.

Στο 54' ο Ευαγγέλου χρειάστηκε 3' για να ακυρώσει γκολ του Ελ Καντουρί ως οφσάιντ. Γιατί έχουν την τρισδιάστατη γραμμή; Για να κάνουν... χωρίστρα στον ΠΑΟΚ; Δεν φοβήθηκε μην δώσει την εντύπωση ότι έψαχνε να βρει, αν έπρεπε να μετρήσει;

Στο 91' έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα σε χέρι του Αουγκούστο. Ο Ευαγγέλου που ήταν διαιτητής στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-1, όπου σφύριξε άμεσα πέναλτι, επειδή τάχα ο Ρέαμπτσιουκ σήκωσε ελάχιστα το χέρι του από το έδαφος, στην Τούμπα που ήταν VAR και είχε την δυνατότητα να δει την φάση στην οθόνη, γιατί δεν ενημέρωσε τον Κουτσιαύτη ότι υπήρχε πέναλτι;

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, άλλο ένα πέναλτι-φάντασμα δόθηκε, υπέρ του ΠΑΟΚ, στο 93'. Ο Κουτσιαύτης το έδωσε, αν και ο Ακπομ είχε ήδη αρχίσει να πέφτει, πριν τον ακουμπήσει ο Μπαξεβανίδης. Ακόμη, χειρότερο που συμφώνησε ο Ευαγγέλου!

Στον Απόλλωνα δεν έκρυψαν την οργή τους και έβγαλαν ανακοίνωση για τη διαιτησία:

«Ντροπή και μόνο ντροπή. Η λέξη που αρκεί για να περιγράψει όσα είδαμε στην Τούμπα. Μια βραδιά ντροπιαστική για το ποδόσφαιρο.

Με «δράστες». Εσάς κύριε Κλάτενμπεργκ και τον κύριο Κουτσιαύτη. Καμαρώστε για τα πέναλτι που ανακαλύφθηκαν σε βάρος της ομάδας μας, για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας μας και τόσα άλλα ντροπιαστικά σφυρίγματα.

Καμαρώστε για μια ντροπιαστική βραδιά, δημιούργημα σας».

Διαβάστε επίσης