Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία διαιτητικά «μπλόκα» στον Ολυμπιακό σε φετινά ματς στην Ευρώπη!

Τρία διαιτητικά «μπλόκα» στον Ολυμπιακό σε φετινά ματς στην Ευρώπη!
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 - 13:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο σε βάρος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με την διαιτησία να έχει καταντήσει να κάνει λάθη υπέρ των αντιπάλων του και ας μας επιτραπεί μεταξύ σοβαρού και αστείου να πούμε ότι είναι ο 12ος παίκτης των άλλων ομάδων. Κάνουμε το σχόλιο με κύρια βάση μόνο την εικόνα της διαιτησίας και τίποτα άλλο.

Σε δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπαιξε ο Ολυμπιακός και στις δυο έπεσε σε μπλόκα, από τρεις διαφορετικούς διαιτητές, αφενός για να μην προκριθεί στους ομίλους του Champions League αφετέρου για να χάσει την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League. Κανείς δεν ξεχνά τη διαιτησία του Σκοτσέζου Μάντεν στο Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως και τις διαιτησίες του Πορτογάλου Τιάγκο Μαρτίνς στο ματς Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ολυμπιακός 3-1, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και την προχθεσινή του Λευκορώσου Καλμπάκοφ στο Ολυμπιακός-Αϊντραχτ για την τέταρτη αγωνιστική.

Το καλοκαίρι ο Σκωτσέζος Μπόμπι Μάντεν στο Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1 έκανε τα εξής λάθη: Στο 59' «έπνιξε» πέναλτι στην αγκαλιά του Βερντόν στον Χασάν, στο 64' ο Βερντόν έπρεπε να αποβληθεί, επειδή ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί που ήταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ, όμως ο Σκοτσέζος δεν έδωσε ούτε φάουλ, στο 76' έπρεπε να καταλογίσει το πέναλτι-μαρς σε ανατροπή και αγκωνιά σε βάρος του Χασάν, πάλι από τον Βερντόν, ενώ στο 94'η καρατιά του Νεντιάκοφ στον Καμαρά είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, όμως ο Μάντεν του έδειξε μόνο κίτρινη.

Στη Γερμανία, στο πρώτο ματς με την Αϊντραχτ ο Τιάγκο Μαρτίνς δεν απέβαλε τον Γιάκιτς στο 37', για την αγκωνιά στον Ελ Αραμπί που του έσκισε το φρύδι. Επίσης, δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Τούτα, στο 53'. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 56' έγινε πέναλτι (που επίσης δεν δόθηκε) σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ, καθώς ο Γιάκιτς σόκαρε με την κλωτσιά στο κεφάλι του Μολδαβού.

Μια από τα ίδια χάλια και την περασμένη Πέμπτη (4/11) στο Καραϊσκάκη με την Αϊντραχτ από τον Κουλμπάκοφ. Δεν χρειάζονταν VAR για να αποβάλει τον Μπάρκοκ για το εγκληματικό μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ. Μπορούσε να τον βοηθήσει και ο τέταρτος. Αυτός δεν έδωσε ούτε φάουλ. Επίσης, ο Κουλμπάκοφ, όπως και ο VAR που ήταν ο Ιταλός Βαλέρι δεν είδαν το επιθετικό φάουλ του Εντικά στον Λαλά, στο ξεκίνημα του δεύτερου γκολ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στις καθυστερήσεις. Το ίδιο και ο τέταρτος...

Διαβάστε επίσης

Κενό εξουσίας, με ακατάλληλη ΕΠΟ

Κενό εξουσίας, με ακατάλληλη ΕΠΟ

Το μόνο που κάνουν στο Πάρκο Γουδή είναι να «τρώγονται» μεταξύ τους και να μην ασχολούνται με τις αλλαγές που επιβάλλεται να κάνουν.