Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομολογία Δημητρίου για καταστατικό και οργανόγραμμα!

Ομολογία Δημητρίου για καταστατικό και οργανόγραμμα!
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 - 15:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ομολογία ότι δεν έχει εγκριθεί το καταστατικό της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο, με συνέπεια μέχρι και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου να θεωρεί... φάουλ το γεγονός ότι ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, αρχές Νοεμβρίου, έβγαλε εγκύκλιο με νέο οργανόγραμμα. Ο Φιλιππούσης δεν άλλαξε απλά θέσεις σε υπαλλήλους αλλά, σύμφωνα και με άλλα δημοσιεύματα, καταγράφονται και μεγάλης αδικίες, καθώς φαίνεται πως δεν ελήφθησαν υπόψη τα προσόντα τους, η προϋπηρεσία τους, η προσφορά τους κτλ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην ομοσπονδία. Είναι δε απορίας άξιο πως η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ δεν «μπλόκαρε» την εγκύκλιο, με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό.

«Για το οργανόγραμμα θεωρώ ότι είναι μια εσωτερική διαδικασία της Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι ο εκτελεστικός γραμματέας έκανε λάθος εκεί», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του Παναγιώτη Δημητρίου στην εκπομπή «ΔΙΚΗ». Σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό ο Φιλιππούσης δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα και έπρεπε να φέρει το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Άρα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Δημητρίου, δεν ισχύει καμία από τις αλλαγές που έκανε ο Φιλιππούσης και πρέπει οι υπάλληλοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους! Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν νομικά θέματα...

«Το λάθος του Φιλιππούση με το οργανόγραμμα», όπως είπε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, ενισχύεται και από το γεγονός (σ.σ. το δήλωσε και ο Δημητρίου) ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη το νέο καταστατικό, αυτό που ψηφίστηκε στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου. «Για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο είναι νωρίς ακόμη. Μόλις εγκριθεί το καταστατικό θα μας τα δώσει η UEFA. Είναι λήξαν το θέμα με την ολιστική, έτσι μας είπε ο κ. Λάκοβιτς», δήλωσε ο Παναγιώτης Δημητρίου στην ίδια συνέντευξη. Σε προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ κακώς τέθηκε δίλημμα αν ισχύει το παλιό ή το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, καθώς ένα καταστατικό για να ισχύσει πρέπει να εγκρίνεται από το Ειρηνοδικείο.

«Διακαής πόθος δικός μου είναι ο Σάντος. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο, αλλά θα δούμε. Μέχρι τότε δεν έχουμε αγώνες, από τον Ιούνιο ξεκινούν οι αγώνες», δήλωσε επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου. Δηλαδή, θα αφήσουν την Εθνική χωρίς προπονητή μέχρι το Μάρτιο με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν αγώνες; Δεν πρέπει αυτός που θα αναλάβει να προετοιμαστεί για τους αγώνες; Μαγικό ραβδί θα πάρει; Άλλη μια απόδειξη ότι δεν ΕΠΟ δεν έχουν σχέδιο ούτε για την Εθνική.

Διαβάστε επίσης