Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρασαν για... κουτόφραγκους τις FIFA, UEFA

Πέρασαν για... κουτόφραγκους τις FIFA, UEFA
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 23:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όπως και να έχουν τα πράγματα η ΕΠΟ δεν γλιτώνει. Από τη μια εξετάζεται η επιβολή διοικούσας επιτροπής για την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, επειδή η παρούσα διοίκηση την πάει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση. Ετσι, δείχνει απρέπεια απέναντι στη FIFA και στην UEFA, με δεδομένο ότι συζήτησαν μαζί τους και έβγαλαν κάποια άρθρα του καταστατικού, τα οποία στο Πάρκο Γουδή δεν ήθελαν να τα ψηφίσουν.

Όμως, το «ευχαριστώ» ήταν να... θάψουν την Ολιστική Μελέτη. Μέχρι και που άργησαν να στείλουν το καταστατικό για έγκριση στο Ειρηνοδικείο, αν και ψηφίστηκε στις 27 Αυγούστου. Φαίνεται πως πέρασαν για... κουτόφραγκους τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA. Νόμιζαν ότι δεν θα παρακολουθούν.

Πάντως, ο Δημητρίου δεν θα παραμείνει πρόεδρος από το καλοκαίρι και μετά. Δεν είναι μόνο ότι τον αναπληρωτή δεν τον θέλει το μπλοκ του νότου, υπάρχει και σενάριο ότι αν η ΕΠΟ τη γλιτώσει από τη διοικούσα επιτροπή (σ.σ. όλα είναι ανοιχτά) θα πάμε σε πρόεδρο και διοίκηση κοινής αποδοχής. Άλλωστε, προβλέπονται που προβλέπονται εκλογές για πρόεδρο το καλοκαίρι, μην αποκλείετε γίνουν για ολόκληρη την εκτελεστική επιτροπή.

Οι δηλώσεις του Χούμπελ, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η FIFA και η UEFA παρακολουθούν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτέλεσαν ανώμαλη προσγείωση για την ΕΠΟ. Τη στιγμή που στο Πάρκο Γουδή περίμεναν να αρθεί το οικονομικό εμπάργκο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, πήραν τη... διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί. Με βάση το τελευταίο, η οικονομική θηλιά δεν σφίγγει μόνο την ΕΠΟ αλλά και τις Ενώσεις που περίμεναν επιχορήγηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες έχουν αιτηθεί ΓΣ για το οικονομικό.

Στην ΕΠΟ είχαν άγνοια κινδύνου. Παραμένει άγνωστο ποιος τους είπε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν όταν οι FIFA, UEFA έχουν δεσμευτεί απέναντι στην Κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη. Και αυτή η καθυστέρηση αποδεικνύει και πόσο ακατάλληλη είναι η ομοσπονδία, όμως το χειρότερο είναι ότι η τωρινή διοίκηση δεν εγγυάται ότι οι «τρικλοποδιές» θα συνεχιστούν και θα υλοποιηθεί με γρήγορα βήματα η Ολιστική Μελέτη. Άλλωστε, το χρονοδιάγραμμα που είχαν βάλει οι ξένοι ήταν μέχρι τον Ιούνιο και οι αλλαγές έπρεπε να ξεκινήσουν από τον περασμένο Μάρτιο. Όμως, μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα!

Διαβάστε επίσης