Ντουντούκα
Όχι έτσι, Θρύλε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Είναι απίστευτο: «Αγνοείται» το καταστατικό της ΕΠΟ!

Είναι απίστευτο: «Αγνοείται» το καταστατικό της ΕΠΟ!
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 22:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έχουμε και λέμε:

1) Στη συζήτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου δικαιώθηκε και καταργήθηκε (με απόφαση που βγήκε στις 25/10) η κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος αναρωτήθηκε: «Αυτό το καταστατικό της ΕΠΟ που εναρμονίστηκε, γιατί δεν το δίνουν; Δεν είπαν ότι εναρμόνισαν το καταστατικό της Λίγκας με αυτό; Τόσο δύσκολο είναι να δώσουν το κείμενο;».

2) Σε συνέντευξη που έδωσε την 1η Δεκεμβρίου ο πρώην τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκπρόσωπος των FIFA, UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ είχε πει: «Το καταστατικό της ΕΠΟ έχει εγκριθεί τον Αύγουστο και δεν είναι ακόμη ενεργό. Τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν. Όλο αυτό δημιουργεί απογοήτευση στην Ελλάδα και ανησυχίες στο εξωτερικό».

3) Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από μια εβδομάδα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει: «Αντί να έχουμε ήδη περάσει στη νέα εποχή σύγχρονης λειτουργίας της ΕΠΟ, με την ενσωμάτωση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ και την εφαρμογή του, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε στη Γ.Σ. της 27ης Αυγούστου, κυλάνε οι μήνες, αλλάζει το έτος και το εκσυγχρονισμένο καταστατικό αγνοείται! Μαθαίνω, μάλιστα, από τις καθημερινές επαφές με τις διεθνείς συνομοσπονδίες ότι η FIFA, στην οποία υποβλήθηκε αργοπορημένα το νέο Καταστατικό, το επέστρεψε στην ΕΠΟ απαιτώντας άμεσα διορθώσεις που αφορούν σε έννοιες της Ολιστικής Μελέτης»!

Κι όμως, η ΕΠΟ δεν απαντά! Κάνει σα να μην συμβαίνει τίποτα και κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι θεωρεί τσιφλίκι της το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, ο Φιλιππούσης έφτιαξε το νέο οργανόγραμμα χωρίς να ισχύει το νέο καταστατικό. Γιατί η ΕΠΟ δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση, αν το «έκοψαν» η FIFA και η UEFA ή αν το υπέβαλαν στο Ειρηνοδικείο, έστω και με καθυστέρηση;

Δεν είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν το νέο καταστατικό από τη στιγμή που ψηφίστηκε στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου; Μήπως, στο Πάρκο Γουδή, ρισκάρουν προσφυγή στις πειθαρχικές επιτροπές; Ενώ όλοι ψάχνουν το νέο καταστατικό, γιατί η ΕΠΟ κάνει ότι δεν ακούει; Θέλουν να βάλουν τις αλλαγές κάτω από το χαλί;

Διαβάστε επίσης