Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Για επτά λόγους η κατάσταση δεν πάει άλλο

ΕΠΟ: Για επτά λόγους η κατάσταση δεν πάει άλλο
Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022 - 16:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά η ΕΠΟ αρμενίζει στραβά, επειδή πρόκειται για ακατάλληλη ομοσπονδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επτά είναι οι ποδοσφαιρικές «αμαρτίες» της που συνιστούν και τους λόγους ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το ότι έκανε μια κλήρωση χωρίς αντιδράσεις δεν αλλάζει τα πράγματα, παρά επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ποιοι είναι οι λόγοι;

1) Και με τη... βούλα των FIFA, UEFA, η ΕΠΟ είναι μια ξεπερασμένη ομοσπονδία που δεν έχει σχέση με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την ολιστική μελέτη που παρέδωσαν στην κυβέρνηση, την οποία επέβαλαν και στην ομοσπονδία, υποχρεώνοντας τη να την ψηφίσει. Το ότι δεν την υλοποίησε ακόμη είναι σε βάρος της και παράλληλα επιβεβαιώνει ότι είναι ανίκανη ομοσπονδία.

2) Το... εξαφανισμένο καταστατικό. Είναι αυτό που περιλαμβάνει τις αλλαγές της ολιστικής μελέτης. Μπορεί η ΕΠΟ να διαρρέει ότι αυτό ισχύει, όμως δεν απαντά σε ποιο στάδιο βρίσκεται και γιατί ακόμη δεν έχει εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο, όπως επιβάλλει ο νόμος, προκειμένου να ισχύσει. Τότε γιατί κομπάζει ότι ισχύει; Τη μια λένε ότι το έστειλαν, την άλλη ψάχνουν να το βρουν. Και πως είναι δυνατόν να ισχύει όταν δεν έχει αλλάξει ακόμη η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, προκειμένου η Λίγκα να έχει την πλειοψηφία, και από τη στιγμή που δεν έχει προσληφθεί ακόμη διευθύνων σύμβουλος;

3) Η ταύτιση της ΕΠΟ με τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αποτελεί κοινό μυστικό και δεν διαψεύστηκαν ρεπορτάζ ότι κάποιοι έχουν επιλεγεί από το μπλοκ του νότου, που έχει την πλειοψηφία και κάποιοι σύμβουλοι από το μπλοκ του βορρά.

4) Το τέλος του Ζαγοράκη. Ούτε ο πρόεδρος κοινής αποδοχής άντεξε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί.

5) Η ΕΠΟ απουσιάζει από όλα τα μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου επειδή δεν συνομιλεί με την κυβέρνηση και είναι αποκλεισμένη από τις FIFA, UEFA.

6) Ο εμφύλιος των παραγόντων της. «Πόλεμος» γίνεται και μέσα στα ίδια τα μπλοκ. Για παράδειγμα κάποιοι από τα μπλοκ του νότου δεν θέλουν τον Δημητρίου.

7) Χωρίς πλάνο για την Εθνική. Απόδειξη ότι ακόμη δεν έχουν προσλάβει προπονητή. Διαφωνούν μέχρι και για αυτό! Άλλοι θέλουν Γερμανό, άλλοι Ιταλό, άλλοι Ισπανό!

Διαβάστε επίσης