Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Ανοιχτή «πληγή» το εκλογικό σύστημα

ΕΠΟ: Ανοιχτή «πληγή» το εκλογικό σύστημα
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 - 22:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι πρόκληση μικρός αριθμός προέδρων ΕΠΣ να αποφασίζουν για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ψηφίζοντας στις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς μαζί με τις ΠΑΕ της Super League, ο αριθμός αυτών που ψηφίζουν ανέρχονται στους 70. Όμως, η ολιστική μελέτη αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει ευρύτερη εκπροσώπηση αλλά το τελευταίο διάστημα μέλος της ΓΣ της ΕΠΟ έγινε μόνο Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, καθώς ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠΠ) και η Ένωση διαιτητών χάθηκαν στον δρόμο.

Κάποια στιγμή φημολογούνταν ότι με παρέμβαση της FIFA και της UEFA θα δινόταν περισσότερες ψήφοι στις ΠΑΕ για να αυξηθεί η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άσχετα αν δημιουργήθηκε επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία εξακολουθεί να είναι στην «κατάψυξη», λόγω μη έγκρισης του καταστατικού της ΕΠΟ. Γενικά το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στην ΕΠΟ βάζουν κάτω από το χαλί το προκλητικό εκλογικό σύστημα, ώστε να αποφασίζει για την ομοσπονδία ένα «κλειστό κλαμπ» παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Να μην αλλάζει ένα εκλογικό σύστημα που είναι ξεπερασμένο.

Κι όμως Αυγενάκης και Δημητρίου με δηλώσεις συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξει! Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και του αναπληρωτή προέδρου, αντίστοιχα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έδειξε ότι θα επαναφέρει θέμα νομοθετικής ρύθμισης που θα αλλάζει τον τρόπο των εκλογών στην ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα ο Αυγενάκης δήλωσε: «Δεν έπρεπε να δείξω καλή διάθεση κάνοντας ένα βήμα πίσω με συνέπεια να μην εφαρμοστεί ο τρόπος εκλογών όπως στα άλλα αθλήματα. Κάποιοι το παράφρασαν ή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να βοηθήσουν για να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά».

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα (31/12) με αυτή του Αυγενάκη, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου ρωτήθηκε: «Πόσα άτομα πρέπει να ψηφίζουν και να εκλέγουν τις διοικήσεις της ΕΠΟ;». Και απάντησε: «Το ιδανικό για μένα είναι στις Γενικές Συνελεύσεις της ομοσπονδίας να ψηφίζουν 700 με 800 εκπρόσωποι εκλέκτορες».

Διαβάστε επίσης