Ντουντούκα
Μίτσελ, η επιστροφή και πάμε δυνατά!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ώρα ανεξαρτησίας για τη διαιτησία

Ώρα ανεξαρτησίας για τη διαιτησία
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 - 00:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Το 70%-80% του μισθού του Κλάτενμπεργκ πρέπει να καλυφθεί από την UEFA και τις τέσσερις ομάδες (σ.σ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και η ΕΠΟ να καλύψει το 20%. Οι ομάδες το έχουν αποδεχθεί αλλά πρέπει να συνεισφέρουν μεγαλύτερο ποσό», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε την ΕΡΤ-3. Όμως, με βάση τη συγκεκριμένη δήλωση του προεδρεύοντα στην ομοσπονδία είναι εύλογο το εξής ερώτημα: Είναι δυνατόν να πληρώνουν οι ΠΑΕ και η UEFA την αμοιβή του Κλάτενμπεργκ και να έχει λόγο η ΕΠΟ;

Να θυμηθούμε και τη δήλωση του πρώην τοποτηρητή των FIFA, UEFA σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Η διαιτησία είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του ελληνικού ποδοσφαίρου», παραδέχθηκε ο Χούμπελ ο οποίος πρόσθεσε: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ και η UEFA δεν θέλει με κανένα τρόπο να καταστρέψει ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διασφάλιση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας».

Συμπέρασμα:

Είναι ευκαιρία για την ανεξαρτησία της διαιτησίας. Η ΕΠΟ έχει δείξει ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού παρότι έχει έσοδα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για να μην πούμε ότι είναι από τους βασικούς «αιμοδότες» της, ζητεί περισσότερα, για να μην αναφερθούμε και στο ότι δεν προέβαλαν «αντίσταση» για τους μισθούς των golden boys και... θυμήθηκαν να ασχοληθούν με την αμοιβή του Κλάτενμπεργκ.

Το θέμα της ανεξαρτησίας της διαιτησίας συζητείται από κάποιες ομάδες της Super League και πολύ σύντομα, δεν αποκλείεται να... χτυπήσει την πόρτα της διοργανώτριας και το θέμα να τεθεί και επίσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και κουβέντα με τον Κλάτενμπεργκ ο οποίος δεν φάνηκε να έχει αντίρρηση.

Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το... βήμα της επαγγελματικής διαιτησίας. Θα είναι και... βήμα να βγουν οριστικά οι ενώσεις από το παιχνίδι, επειδή οι ρέφερι που θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια θα «φύγουν» από τις ΕΠΣ.

Διαβάστε επίσης