Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πλάνη της ΕΠΟ και το μέτωπο κυβέρνησης, FIFA και UEFA

Η πλάνη της ΕΠΟ και το μέτωπο κυβέρνησης, FIFA και UEFA
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 - 23:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ πιέζει τις FIFA, UEFA, ώστε να συζητήσουν με τον Αυγενάκη για κάποιες ανούσιες αλλαγές στον αθλητικό νόμο, προκειμένου να γίνει ντόρος και να ξεφύγει από τον εγκλωβισμό της εφαρμογής της ολιστικής μελέτης. Στο Πάρκο Γουδή νομίζουν ότι έτσι θα κερδίσουν χρόνο μέχρι να ξεχαστεί η ολιστική μελέτη, όμως ζουν στον κόσμο τους. Άλλα είναι τα προβλήματα, για παράδειγμα η ολιστική μελέτη και το εκλογικό σύστημα.

Ακόμη, περιμένουν, στο Πάρκο Γουδή, πως και πως να έρθει κλιμάκιο των FIFA, UEFA από το εξωτερικό, προκειμένου να τους πιέσουν, ώστε να άρουν η UEFA και η FIFA το οικονομικό «εμπάργκο». Ο λόγος είναι ότι στην ΕΠΟ δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν και η οικονομική θηλιά σφίγγει όλο και περισσότερο.

Όμως, στο... τραπέζι μπαίνει και ο τρόπος εκλογών στην ΕΠΟ και στις ΕΠΣ. Οι ξένοι θέλουν τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος και η ομοσπονδία δεν δείχνει διατεθειμένη να... επεκταθεί πέρα από το κλειστό κλαμπ των προέδρων των ΕΠΣ. Στο Πάρκο Γουδή δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό δεν είναι στο χέρι τους και πολύ σύντομα θα ανοίξει θέμα, με ορατό το ενδεχόμενο να ψηφίζουν τα σωματεία για την ανάδειξη της διοίκησης της ΕΠΟ.

Ένας ακόμη λόγος που θα ανοίξει συζήτηση για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής, ο Ζαγοράκης, οδηγήθηκε στην έξοδο. Παράλληλα δεν εξελέγησαν διεθνείς του 2004 για να τον στηρίζουν στην άσκηση της διοίκησής του. Ο λόγος που ο Ζαγοράκης έφυγε έχει να κάνει με το σχέδιο για θάψιμο της ολιστικής μελέτης.

Όσο για τις εκλογές στις ΕΠΣ; Το σχέδιο είναι να γίνονται την ίδια μέρα, με το ίδιο εκλογικό σύστημα.

«Αν κάποιοι επικαλούνται αυτοδιοίκητα, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι αυτόνομο κράτος ή κρατίδιο μέσα στο ελληνικό κράτος η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Αυγενάκης, δείχνοντας και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Απόλυτα σαφές και το εξής μήνυμα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Έχουμε την εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι λιγοψυχούν και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Η ελληνική Πολιτεία θέλει, ζητά και θα το κάνει με εντονότερο τρόπο όσο περνάει ο καιρός, να εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη. Διότι είναι κάτι το οποίο δεν το σκαρφίστηκε η Κυβέρνηση, αλλά κοινή απόφαση και δέσμευση τόσο του πρωθυπουργού της χώρα μας, όσο και των προέδρων FIFA και UEFA».

Οι άλλοι ξύπνησαν, η ΕΠΟ κοιμάται, όμως ο... εφιάλτης της ξεκινά. Οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί...

Διαβάστε επίσης