Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Της ΕΠΟ τα καμώματα...

Της ΕΠΟ τα καμώματα...
Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022 - 22:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο Πάρκο Γουδή παίζουν με την ανοχή των FIFA, UEFA αλλά και της κυβέρνησης. Αν προτιμάτε, παίζουν με τα νεύρα των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών.

Η ομοσπονδία σε κάθε ευκαιρία δείχνει ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Παράλληλα, δείχνει ότι πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η FIFA και η UEFA έστειλαν επιστολή με την οποία εκθέτουν την ΕΠΟ, εξαιτίας της καθυστέρησης της ολιστικής μελέτης, μια επιστολή που υπογράφουν o Κένι Ζαν-Μαρί που είναι επικεφαλής του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς που είναι διευθυντής των Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA. Και στην ΕΠΟ έπαθαν τέτοιο... μπλακ άουτ που ενώ η επιστολή εστάλη στις 23 Δεκεμβρίου ενημέρωσαν την Εκτελεστική Επιτροπή, την περασμένη Πέμπτη (3/2). Στο μεταξύ, είχαν στείλει και την απάντηση!

Τόσο το κρυφτούλι όσο και η απάντηση σε στιλ «τρέχα γύρευε» δείχνουν ότι στην ΕΠΟ δεν υπάρχει κανονικότητα. Είναι η διπλή απόδειξη ότι τίποτα δεν έγινε σωστά!

Τσακώθηκαν και μεταξύ τους
Η ολιστική μελέτη ενθαρρύνει τη διαφάνεια. Όμως, που είναι η διαφάνεια, όταν η ΕΠΟ κρατά κρυφή την επιστολή των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών για ένα σοβαρό θέμα, ένα θέμα για οποίο έχουν επιβληθεί και κυρώσεις; Ποιος ξεχνά ότι στην ομοσπονδία έχει επιβληθεί οικονομικό «εμπάργκο» εξαιτίας της μη υλοποίησης της ολιστικής μελέτης; Απόδειξη για το πόσο μεγάλο είναι το ατόπημα της ΕΠΟ είναι ότι στο ΔΣ της περασμένης Πέμπτης αρκετοί σύμβουλοι έριξαν... καρφιά και ζήτησαν εξηγήσεις για το «σκοτάδι» από τους Δημητρίου, Φιλιππούση. Ιδιαίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Φιλιππούσης, Κουπτσίδης δεν είχαν κόντρα αλλά σύγκρουση! Απόδειξη για το πόσο μεγάλο είναι το ατόπημα της ΕΠΟ αποτελεί ότι τσακώθηκαν και μεταξύ τους. Ο δε πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος τους έβαλε τα γυαλιά για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια σωστή διοίκηση. «Όταν στη Λίγκα έρχονται τέτοιες επιστολές, τις στέλνουμε αμέσως στα μέλη μας», τόνισε!

Το... δούλεμα με την εκλογή προέδρου
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, στην απάντησή του προς τις FIFA, UEFA ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου τα έριξε όλα στη μη έγκριση του καταστατικού. Όμως, το καταστατικό εγκρίθηκε στις 27 Αυγούστου και εστάλη το Δεκέμβριο, προς έγκριση, στο Ειρηνοδικείο. Παράλληλα, για να δείτε το δούλεμα, οι FIFA, UEFA ζητούν άμεση εκλογή προέδρου, όμως το... ξεπερνούν με το ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό, λες και είναι δύσκολο να το αλλάξουν. Άλλωστε, όρισαν ΓΣ για τις 3 Μαρτίου με θέμα την επικύρωση του διορισμού των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Άρα, θα μπορούσαν να κάνουν και καταστατική ΓΣ.

Δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα!
Άλλη απόδειξη ότι η ΕΠΟ παραμένει αδιόρθωτη; Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τόσο την επιστολή όσο και την απάντηση! Δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα! Νομίζουν ότι η ολιστική μελέτη είναι τσιφλίκι τους!

Η κυβέρνηση δεν θα ήταν υπερβολική αν την έκανε νόμο επειδή η ΕΠΟ, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, θα την καθυστερήσει όσο δεν παίρνει. Επίσης, η FIFA και η UEFA έχουν κάθε δικαιολογία να βάλουν διοικούσα, επιστρέφοντας ως απαράδεκτη την απάντηση της ομοσπονδίας.

«Προτρέπουμε την ΕΠΟ να εντείνει τις προσπάθειές της για την αδιαμφισβήτητη και πλήρη υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης σε όλα τα επίπεδα της οργανωτικής διάρθρωσης της ΕΠΟ», σημειώνουν η FIFA και η UEFA. Κρατήστε τις λέξεις «σε όλα τα επίπεδα». Αυτά που ψήφισαν στις 27 Αυγούστου είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν κι άλλα που ζήτησαν και δεν τα έκαναν!

Διαβάστε επίσης

Δέκα λόγοι για να τελειώνει αυτή η ΕΠΟ

Δέκα λόγοι για να τελειώνει αυτή η ΕΠΟ

«Θα γίνουν στον τρόπο διοίκησής της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη για τη βία στο Μέγαρο Μαξίμου και επιβεβαίωσε ο Αυγενάκης στη Βουλή.