Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ «αμολάει αετό» και φαίνεται!

Η ΕΠΟ «αμολάει αετό» και φαίνεται!
Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 - 22:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ, στο θέμα της ολιστικής μελέτης, είναι... εκπαιδευμένη στο πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα! Η αλλιώς, για να είμαστε και επίκαιροι, η ΕΠΟ είναι... εκπαιδευμένη στο πέταγμα του χαρταετού. Χωρίς υπερβολή στην υπόθεση της ολιστικής μελέτης, τουλάχιστον μέχρι τώρα, παίζει το παιχνίδι «της γάτας με το ποντίκι» με τις FIFA, UEFA, για αυτό και οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές ζήτησαν μηνιαία ενημέρωση για τα βήματα που κάνουν σχετικά με τις αλλαγές στη δομή της.

Για να καταλάβετε τι έγινε, ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης είχε φτιάξει το νέο οργανόγραμμα της ομοσπονδίας, πριν εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο το νέο καταστατικό και πριν αναλάβει εκτελεστικός διευθυντής, προκειμένου να έχει τέτοια αρμοδιότητα! Όλα αυτά παρότι στο Πάρκο Γουδή είχαν «θάψει» τις υπόλοιπες αλλαγές και... ξύπνησαν μετά το «κράξιμο» από τον Αυγενάκη αλλά και την επιστολή δυσαρέσκειας των FIFA, UEFA, την οποία αν δεν αποκάλυπτε ο Υφυπουργός, θα την «έθαβαν» κι αυτή. Μπορεί στην ΕΕ να έγινε χαμός, όμως δεν παραιτήθηκε κανείς.

Η ΕΠΟ νομίζει ότι θα γλιτώσει με το να παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τις FIFA, UEFA. Η ομοσπονδία λέει «ναι σε όλα» στις υπερκείμενες αρχές, όμως υλοποιεί όσα τη βολεύουν.

Έτσι «έτρεξαν» να ορίσουν τον Φιλιππούση, έστω και προσωρινό, εκτελεστικό διευθυντή, όμως δεν ενθαρρύνουν την ταχύτερη αναγνώριση νέων ποδοσφαιρικών ενώσεων (π.χ. γυναικών, διαιτησίας, ποδοσφαίρου άμμου) από τη ΓΣ, αν έχουν ορίσει έκτακτη στις 18/3, όπως και τη συμμετοχή του ΠΣΑΠΠ τόσο στη ΓΣ όσο και στη διοίκηση της ΕΠΟ. Επίσης, δεν ενθαρρύνουν την ταχύτερη αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ένα ακόμη μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τα βήματα για την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας, ένας ακόμη λόγος που στο Πάρκο Γουδή έχασαν τον ύπνο τους αλλά αυτό θα τους έρθει από εκεί που δεν το περιμένουν.

Για όλα αυτά, τυπικά, η ΕΠΟ έλεγε και λέει ναι αλλά είναι μόνο για το... ονόρε. Μην πάτε πολύ μακριά. Ενώ η FIFA και η UEFA ζήτησαν η ολιστική μελέτη να υιοθετηθεί στο 100 %, η ΕΠΟ την ψήφισε με εκπτώσεις. Για παράδειγμα τις αρμοδιότητες του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΠΟ θα τις καθορίζει η Εκτελεστική Επιτροπή και δεν θα είναι αυτόνομος. Ένας τεχνοκράτης θα δίνει λόγο σε προέδρους ΕΠΣ! Για γέλια μόνο ως σκέψη!

Επίσης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα κάνει εισηγήσεις και οι αποφάσεις της δεν θα επικυρώνονται (έτσι απλά) από την ΕΕ της ΕΠΟ, όπως προέβλεπε η ολιστική μελέτη.

Διαβάστε επίσης

Το ποδόσφαιρο δεν έγινε... θύμα της ΕΠΟ

Το ποδόσφαιρο δεν έγινε... θύμα της ΕΠΟ

Πήγε να δημιουργήσει πρόβλημα με την καταγγελία στις FIFA, UEFA για δήθεν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, λόγω κόντρας της με τον Αυγενάκη. Όμως, οι ξένοι ξέρουν.