Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλος ο κόσμος σε μια λέξη: Ολυμπιακός

Όλος ο κόσμος σε μια λέξη: Ολυμπιακός
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 - 20:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ολυμπιακός... Και μόνο το όνομα της ομάδας λέει πολλά. Ειδικότερα είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος είναι δύναμη. Είναι γεννημένος πρωταθλητής, γεννημένος πρωταγωνιστής.

Είναι όλος ο κόσμος σε μια λέξη: Ολυμπιακός.

Είναι ο κυρίαρχος στην Ελλάδα. Είναι τα 46 πρωταθλήματα (και αγκαλιά με το 47ο στην Ελλάδα), τα 28 κύπελλα, τα τέσσερα σούπερ καπ αλλά και το ένα βαλκανικό κύπελλο.

Για αυτό τον λένε και Θρύλο!

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία του συλλόγου ταβάνι είναι ο ουρανός. Το όνειρο μιας μεγάλης διάκρισης στην Ευρώπη δεν θα παραμείνει όνειρο, φαντάζει εφικτός στόχος. Απόδειξη ότι οι άνθρωποι της ομάδας (Καρεμπέ, Μαρτίνς) μιλάνε ανοιχτά για αυτό.

Ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα, διακρίνεται και για την τεράστια κοινωνική προσφορά του. Δεν είναι ξεκομμένος από την κοινωνία, είναι δίπλα στην κοινωνία. Σαν ομάδα λειτουργεί όπως τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τον κόσμο του να είναι πάντα στο πλευρό του και να διψά για τίτλους, να είναι η δύναμή του.

Οι βάσεις έχουν μπει. Τα καλύτερα έρχονται. Ειδικότερα, κάθε χρόνο και καλύτερα!

Τα όνειρα δεν λείπουν. Όσα ζει ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού οι άλλοι θα χρειαστούν πενήντα ζωές για να τα δουν.

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στον πλανήτη. Με τροπαιοθήκη πλημμυρισμένη από τίτλους. Με ένα διηπειρωτικό και τρία πανευρωπαϊκά στο μπάσκετ, με ευρωπαϊκές κούπες στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών, στο πόλο ανδρών και γυναικών, με πλήθος πρωταθλημάτων και κυπέλλων στα τμήματα του ερασιτεχνική.

Όλοι θέλουν να γίνουν σαν τον Ολυμπιακό, όμως ένας είναι ο Ολυμπιακός.

Τα 97 του χρόνια είναι χρόνια λάμψης. Χρόνια που είναι γεμάτα με τίτλους.

Το παρελθόν είναι γεμάτο από δόξα, το μέλλον φαντάζει λαμπρό.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Φέρνει ρίγη και μόνο η θέα των τίτλων. Αυτών που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, αυτών μου ζούμε εμείς τώρα, αυτών που θα ζήσουν οι επόμενες.

Φυσικά κανείς, δεν ξεχνά τους νεκρούς της Θύρας 7. Είναι κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει και έχει νέες προκλήσεις μπροστά του. Οι βάσεις είναι σταθερές και δίνουν δικαίωμα στο όνειρο...

Διαβάστε επίσης

Το ποδόσφαιρο δεν έγινε... θύμα της ΕΠΟ

Το ποδόσφαιρο δεν έγινε... θύμα της ΕΠΟ

Πήγε να δημιουργήσει πρόβλημα με την καταγγελία στις FIFA, UEFA για δήθεν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, λόγω κόντρας της με τον Αυγενάκη. Όμως, οι ξένοι ξέρουν.